Preparació
- Netegeu els xiitake, separeu-ne els peus i talleu els caps a tires.
- Peleu els alls tendres i piqueu-los.
- En un recipient, poseu els bolets amb 15 ml d’oli, el tamari, els alls tendres i la farigola. Deixeu-ho macerar 1 h.
- Renteu les pastanagues i peleu-les.
- Amb un pelador de verdures, lamineu les pastanagues per aconseguir unes tallarines molt fines.
- Afegiu a les pastanagues 10 ml d’oli i barregeu-ho amb les mans suaument.
- Renteu el pebrot vermell i talleu-lo a tires una mica gruixudes.
- Piqueu el julivert.
- Renteu els espinacs i escorreu-los.
- Per a la salsa: traieu el pinyol dels umeboshi. Poseu-los en una batedora amb els anacards i l’aigua, i tritureu-ho fins a aconseguir la salsa.
MUNTATGE
- En una estoreta de bambú per fer sushi, col·loqueu una làmina d’alga nori.
- A sobre, per capes i només en una meitat, col·loqueu-hi els ingredients següents: una làmina fina d’espinacs, la salsa i les pastanagues. Poseu-n’hi una mica més de quantitat que d’arròs en un sushi tradicional.
- Empolseu-ho amb el julivert. Al centre de les pastanagues, col·loqueu-hi una mica de salsa, els bolets i el pebrot vermell.
- Enrotlleu-ho amb l’ajuda de l’estoreta. Talleu-ho amb un ganivet afilat, a trossos.