Preparació
- En un bol, netegeu l'arròs amb aigua. S'hauria de fer 9 vegades, fins que l'aigua ja no sortís blanca, però almenys hauríeu de repetir el procés unes 3 vegades, amb l'ajuda d'un colador.
- Poseu l'arròs a bullir uns 15/17 min amb un polsim de sal i l'olla tapada. Posareu la mateixa quantitat d'aigua que d'arròs. Un cop hagi passat el temps, tanqueu el foc i deixeu reposar l'arròs uns 15 min més, sense destapar l'olla.
- Escampeu l'arròs en una font o un bol gran i afegiu-hi el vinagre de poma ecològic amb mel de lavanda. Mescleu-lo acuradament amb una cullera de fusta.
- Talleu el peix, prèviament congelat i descongelat, a tires allargades. Feu el mateix amb el cogombre.
- Bateu l'ou amb un polsim de sal i feu una truita a la francesa en una paella. Talleu-la en tires.
- En una estora de bambú, comenceu a muntar els rotlles de sushi. Poseu una làmina de film transparent i col·loqueu-hi les algues nori amb la part brillant de cara a baix, de manera que les vetes de les algues i la direcció dels pals de l'estora sigui la mateixa.
- Amb les mans, esteneu l'arròs uniformement sobre les algues. Disposeu un bol amb aigua freda per mullar-vos les mans i que l'arròs no se us enganxi.
- Poseu-hi el farcit a sobre i enrosqueu l'alga amb l'ajuda de l'estora. Premeu-la lleugerament i mulleu les vores de l'alga perquè s'enganxi el rotlle.
- Amb un ganivet ben afilat talleu el rotlle. Perquè no se us enganxi, cada vegada mulleu el ganivet amb aigua.
- Repetiu el procés amb els diferents farcits i només faltarà emplatar.
- Acompanyeu-lo amb salsa de soja i gaudiu-ne!