Troba la teva recepta
CUINA compta amb el suport de les marques que estimen la gastronomia

Preparació

  1. En un bol, netegeu l'arròs amb aigua. S'hauria de fer 9 vegades, fins que l'aigua ja no sortís blanca, però almenys hauríeu de repetir el procés unes 3 vegades, amb l'ajuda d'un colador.
  2. Poseu l'arròs a bullir uns 15/17 min amb un polsim de sal i l'olla tapada. Posareu la mateixa quantitat d'aigua que d'arròs. Un cop hagi passat el temps, tanqueu el foc i deixeu reposar l'arròs uns 15 min més, sense destapar l'olla.
  3. Escampeu l'arròs en una font o un bol gran i afegiu-hi el vinagre de poma ecològic amb mel de lavanda. Mescleu-lo acuradament amb una cullera de fusta.
  4. Talleu el peix, prèviament congelat i descongelat, a tires allargades. Feu el mateix amb el cogombre.
  5. Bateu l'ou amb un polsim de sal i feu una truita a la francesa en una paella. Talleu-la en tires.
  6. En una estora de bambú, comenceu a muntar els rotlles de sushi. Poseu una làmina de film transparent i col·loqueu-hi les algues nori amb la part brillant de cara a baix, de manera que les vetes de les algues i la direcció dels pals de l'estora sigui la mateixa.
  7. Amb les mans, esteneu l'arròs uniformement sobre les algues. Disposeu un bol amb aigua freda per mullar-vos les mans i que l'arròs no se us enganxi.
  8. Poseu-hi el farcit a sobre i enrosqueu l'alga amb l'ajuda de l'estora. Premeu-la lleugerament i mulleu les vores de l'alga perquè s'enganxi el rotlle.
  9. Amb un ganivet ben afilat talleu el rotlle. Perquè no se us enganxi, cada vegada mulleu el ganivet amb aigua.
  10. Repetiu el procés amb els diferents farcits i només faltarà emplatar.
  11. Acompanyeu-lo amb salsa de soja i gaudiu-ne!

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 35.000.

 
Portada Cuina 283

TRENQUEM ELS MENÚS!

  • Tot el que heu de saber per estar al dia
  • Joan Capilla

ESCULL LA TEVA OFERTA I SUBSCRIU-T’HI AVUI MATEIX!

SUBSCRIU-T'HI

Números endarrerits

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 35.000.

 

© Cuina.cat. Tots els drets reservats. C/ Perú, 186. 08020. Barcelona.

Amb la col·laboració de: