Troba la teva recepta
CUINA compta amb el suport de les marques que estimen la gastronomia

Preparació

  1. Per al farciment: bulliu 250 ml d’aigua amb la canyella, fins que l’aigua es redueix a unes quatre cullerades. Retireu la canyella i bateu l’aigua amb la llet, els ous, la farina, el sucre i sal, fins que la mescla sigui homogènia.
  2. En un cassó, coeu-ho 10 min, tot remenant-ho, fins que s’espesseixi. Retireu-ho del foc.
  3. Quan s’hagi refredat del tot, afegiu-hi les maduixes, picades i, si voleu, el colorant, i remeneu-ho.
  4. Per a la massa: bateu el llard amb el sucre, 5 min. Afegiu-hi, a poc a poc, la farina, la llet, el llevat i sal, i bateu-ho 5 min, fins a obtenir un puré fi. Deixeu-ho reposar 10 min.
  5. Muntatge: submergiu les fulles de blat de moro en aigua calenta, 30 min. Eixugueu-les i esteneu-les. Poseu una porció de massa sobre la fulla i, a sobre, una bona cullerada del farciment de maduixes.
  6. Enrotlleu la fulla i doblegueu-ne els extrems fins a fer un paquet; lligueu-lo amb tires de la mateixa fulla. Repetiu l’operació fins a fer tots els tamales.
  7. En una vaporera amb aigua bullent, coeu els tamales, posats en vertical i no gaire premuts, durant 1 h o 1 h i 30 min.
  8. Retireu-los del foc i deixeu-los reposar 15-20 min.

En vols més?

Subscriu-te al Newsletter de Cuina i rep cada setmana les millors receptes i les millors propostes gastronòmiques a la teva bústia

 
Portada Cuina 287

L'HORA LILA. UN MENÚ DELICIÓS PER CELEBRAR EL TALENT FEMENÍ

  • Per estar al dia en el món gastronòmic
  • Oriol Casals

ESCULL LA TEVA OFERTA I SUBSCRIU-T’HI AVUI MATEIX!

SUBSCRIU-T'HI

Números endarrerits

En vols més?

Subscriu-te al Newsletter de Cuina i rep cada setmana les millors receptes i les millors propostes gastronòmiques a la teva bústia

 

© Cuina.cat. Tots els drets reservats. C/ Perú, 186. 08020. Barcelona.

Amb la col·laboració de: