Preparació
- En un bol, afegiu tots els ingredients de la salsa japonesa i reserveu-lo a la nevera durant almenys dues hores.
- Poseu els dos litres d'aigua en una olla. Afegiu-hi la sal i porteu-ho a ebullició. Aboqueu-hi les navalles i coeu-les fins que tornin a arrencar el bull. Traieu-les i refredeu-les ràpidament en un bol amb força aigua freda i gel. Un cop fredes, escorreu-les i assequeules. Talleu-les a trossos de mig centímetre i reserveu-les.
- En una olla ben calenta, aboqueu les escopinyes i tapeu-ho. Quan s'obrin les closques, traieu-les del foc i refredeu-les amb aigua i gel. Escorreu-les i traieu-les del es closques.
- Renteu l'escarolla i escorreu-la.
- Taieu la salsa de la nevera i coleu-la amb un colador fi perquè quedi ben neta. Talleu els raves a làmines molt fines.
- En un bol, poseu les navalles, l'oli i la salsa ponzu i barregeu-ho. Al fons d'un plat soper, poseu un motlle rodó de 6x6 cm i poseu-hi el tàrtar de navalles. A sobre, poseu-hi unes escopinyes, ous de truita i unes branques d'escarola. Napeu-ho amb la salsa japonesa.