Preparació
Talleu la tonyina, sense pell, a talls de 3-4 mm i emboliqueu-los amb film per congelar-los separats. Convé mantenir la tonyina congelada 48 h per dues raons: us facilitarà tallar-la molt petita amb el ganivet i, sobretot, pel possible problema d’anisakis. Prepareu la salsa en un bol mesclant els cogombrins, les tàperes, la ceba i el julivert, tot ben picat, juntament amb el quètxup, la mostassa, el suc de llimona, l’oli i el xerès. Retireu el film i trinxeu la tonyina amb el ganivet, poseu-la dins el bol i remeneu-ho perquè quedi tot integrat. Rectifiqueu-ho de sal i pebre. Disposeu la tonyina al plat. Ho podeu fer amb un motlle o directament al plat i després li doneu forma. Cobriu el tàrtar amb els ous de truita. Podeu decorar el plat amb una mica de mesclum amanit o bé amb unes gotes d’oli i unes de tabasco per si a algú li agrada més picantet.