Preparació
- Prepareu les carxofes retirant-ne les fulles exteriors, deixeu-hi només el cor i la tija pelada (us ha de quedar ben neta, només amb la part comestible). Talleu-les al llarg, en octaus, i poseu-los en un bol amb aigua i el suc de les dues llimones.
- Bateu el formatge, la farigola, el tomàquet sec trossejat i les tàperes escorregudes, fins a fer una crema homogènia. Poseu-hi pebre negre.
- Poseu farina de tempura en un bol i afegiu-hi la meitat d’aigua ben freda i un pessic de sal. Remeneu-ho amb una forquilla o un batedor fins a fer una pasta homogènia.
- Suqueu els talls de carxofa, escorreguts i ben secs, a la pasta i fregiu-los en oli ben calent, 2 min, com a molt. Escorreu-los en paper absorbent i poseu-los a taula, amb el bol de la salsa per anar-los sucant.
CONSELL
Si deixeu les carxofes un punt crues i cruixents són més agradables de menjar.