Preparació
- Remulleu les llenties pardines 1 h.
- Renteu l’arròs basmati en un bol, amb aigua freda, i escorreu-lo.
- Escalfeu la mantega clarificada en una cassola i ofegueu l’all picat, la ceba picada, les espècies, dos pessics de sal i l’arrel de gingebre pelada i ratllada. Remeneu-ho durant 5 min.
- Afegiu-hi el tomàquet trossejat i deixeu-ho coure 2 min. Tireu-hi l’arròs i les llenties, remeneu-ho i cobriu-ho amb l’aigua ben calenta. Deixeu que arrenqui el bull, reduïu el foc al mínim, tapeu-ho i deixeu-ho coure 15 min.
- Deixeu-ho reposar fora del foc 10 min. Retireu-ho i rectifiqueu-ho de sal.
- Mentre es couen les llenties, peleu la pastanaga i talleu-la a rodanxes fines.
- Peleu la patata i trossegeu-la.
- Separeu les floretes del bròquil.
- Blanquegeu cada hortalissa per separat, en un cassó amb aigua bullent, 1 min, i submergiu-les immediatament en un bol amb aigua gelada. Coleu-ho i reserveu-ho.
- Serviu les llenties amb l’arròs al centre d’un plat fondo, donant-li forma de timbal, envolteu-ho amb el brou de la cocció i, a sobre, col·loqueu-hi els talls d’hortalissa. Coroneu el timbal amb els germinats i serviu-ho de seguida.