ADRIÁN ROQUE
15/02/2022Que necessitem l'aigua per viure, tothom ho sap –al capdavall, el 65% del nostre cos és aigua. Ara bé, solem tenir encasellada l'aigua com a beguda sense parar massa atenció a les variacions que permet a la cuina.
L'aigua pot ser de mineralització dèbil, dura... o de la mateixa aixeta! Però, què en penseu, si us diem que certs tipus d'aigua van més bé per a unes receptes determinades que uns altres? Aigua de l'aixeta per fer unes postres? Compte, perquè potser les haureu de tornar a fer!
Us proposem quatre receptes que concorden a la perfecció amb quatre tipus d'aigua.
'Cocido madrileño'
– Com?
– Doncs sí, ho heu sentit bé. Els experts en 'cocido madrileño' diuen que el bo i tradicional es fa amb aigua de l'aixeta. Aquest tipus d'aigua té un gust fort i molt intens al paladar, però amb guisats i receptes de cullera que portin ingredients com xoriço o botifarra negra això passa pràcticament desapercebut.
Paella valenciana
La tradició popular valenciana especifica que la paella cuita en aigua dura (amb un contingut alt en minerals) és molt més bona, ja que, tot i que no canvia el procés de cocció, sí que canvia el sabor! També és cert que València és terra d'aigües generalment de mineralització molt dura... Aleshores, parlem de tradició o de comoditat? Descobriu-ho vosaltres mateixos!
Oliaigua
L'oliaigua és una recepta que conté molta aigua; per això hi van molt bé les aigües de mineralització dèbil. L'aigua dèbil és ideal per a qualsevol recepta, ja que té poc gust, no predomina per sobre d'altres ingredients i, per tant, no ens pot perjudicar en el resultat final del plat. En cas de dubte, escolliu sempre aquesta, no fallareu!
Sorbet de meló i gingebre Becky Lawton
Aquest consell l'heu d'interioritzar per sempre: les postres, amb aigua molt i molt dèbil! L'aigua de mineralització molt dèbil –o, com molta gent l'anomena, l'aigua dolça– s'adequa perfectament a la realització de postres com ara sorbets, granissats i gelatines. El seu sabor tan neutre, tirant cap a dolç, és ideal, ja que en cap cas no ens espatllarà les receptes ni, encara menys, les postres!
En vols més?
Subscriu-te al Newsletter de Cuina i rep cada setmana les millors receptes i les millors propostes gastronòmiques a la teva bústia
© Cuina.cat. Tots els drets reservats. C/ Perú, 186. 08020. Barcelona.
Amb la col·laboració de: