Preparació
- Per a la crema anglesa: poseu a bullir la crema de llet i el sucre a 86 ºC. Tot seguit, bateu els rovells d’ou en un bol.
- Quan la crema arrenqui el bull, incorporeu-la al bol mentre ho aneu remenant. A continuació, poseu el formatge mascarpone en un bol i coleu-hi la crema anglesa a sobre. Barregeu-ho i deixeu-ho reposar 24 h a la nevera. Quan retireu la crema de la nevera, munteu-la fins que assoleixi una textura cremosa.
- Per al xopat: barregeu el sucre amb el cafè i afegiu-hi el licor d’amaretto. Després, talleu el pa de pessic o els melindros amb un tallapastes, remulleu-los amb el xopat i poseu-los en un plat.
- I ja per acabar, poseu 3 cullerades de crema amb mascarpone en una copa i incorporeu-hi el pa de pessic. Afegiu-hi una altra capa de crema i una altra de pa de pessic. Finalment, incorporeu-hi una cullerada de crema i deixeu-ho a la nevera durant una o dues hores, i al moment de servir-ho afegiu-hi xocolata en pols.