Preparació
Per fer la planxa de pa de pessic:
- Munteu les clares a punt de neu amb la meitat del sucre.
- Blanquegeu els rovells amb l'altra meitat de sucre.
- Barregeu una mica de clara amb els rovells. Incorporeu la resta de les clares als rovells, amb moviments suaus perquè no s'abaixin.
- Finalment, afegiu-hi la farina i integreu-ho. Poseu-ho dins d'una mànega de pastisseria i estireu-ho sobre una planxa protegida amb paper de forn.
- Coeu-ho 10 minuts, màxim, a 160 °C. Quan ho traieu del forn, escampeu-hi sucre de llustre, i, quan l'hagi absorbit, en torneu a escampar.
(Per descomptat, podeu comprar els melindros fets.)
Crema de mascarpone:
- En un bol, blanquegeu els rovells amb el sucre. Seria ideal fer-ho al bany maria, però si no és possible feu-ho a temperatura ambient. Si ho feu al bany maria, bateu-ho fins que es refredi abans de posar-hi el formatge. I si ho heu batut a temperatura ambient, poseu-hi el formatge i bateu el conjunt fins que quedi una massa fina.
Xarop:
- Coeu la barreja uns 5 minuts.
- En un vas o pot poseu el pa de pessic a la base. Mulleu-lo amb l'almívar, poseu la crema de mascarpone a sobre i torneu a fer el muntatge: pa de pessic i crema de mascarpone.
- Deixeu-ho refredar a la nevera i acabeu-ho amb cacau en pols o, com en la fotografia, amb pa de pessic de xocolata esmicolat (brownie esmicolat, concretament).