Preparació
- Escaldeu els tomàquets en aigua bullent i refresqueu-los amb aigua i gel. Peleu-los i buideu-los d’aigua i de llavors, i poseu-los en un recipient coberts d’oli, amb el romaní, la farigola, el llorer, l’all, la sal i el pebre. Reserveu-ho.
- Per a l’emulsió verda: poseu a bullir el brou amb els espinacs, els espàrrecs verds trossejats i la sal. Reserveu quatre espàrrecs, per acabar el plat.
- Reserveu una mica del brou i passeu la verdura pel túrmix. Coleu-ho amb un tamís, per obtenir una crema verda fina. Afegiu-hi la lecitina de soja.
- Per a l’escuma de formatge de cabra: en un cassó, escalfeu la nata amb la sal i el pebre negre. Afegiu-hi la gelatina, prèviament hidratada en aigua freda. Barregeu-ho bé.
- Afegiu-hi el formatge de cabra i el formatge mascarpone i tritureu-ho amb l’ajuda del túrmix. Passeu-ho pel xinès, ompliu un sifó amb la barreja i poseu-hi dues càrregues de gas. Reserveu el sifó al bany maria (un cassó amb aigua), a uns 60 ºC.
- Al centre d’un plat fondo, poseu un tomàquet confitat, prèviament escorregut i assecat de l’excés d’oli.
- Ompliu-lo amb l’escuma de cabra temperada i poseu un espàrrec verd dret a l’interior del tomàquet. Afegiu l’emulsió verda passada pel túrmix, per emulsionar-la, al voltant dels tomàquets. Finalment, acabeu-ho amb els encenalls de pernil ibèric.
CONSELL
Podeu substituir l’escuma de formatge de cabra per una crema de formatge de qualitat ja preparada.