Preparació
- Per a l’escabetx: sofregiu en una mica d’oli les escalunyes picades; quan comencin a agafar color, afegiu-hi el vinagre i reduïu-ho a la meitat, afegiu-hi els maduixots fets puré amb l’ajut d’una batedora elèctrica i deixeu-ho coure 1 min. Acabeu-hi d’afegir l’oli i conserveu-ho tebi.
- Escateu i filetegeu els molls i retireu-ne les espines. En una paella amb oli daureu-los per la part de la pell 1 min, i 20 s per la de la carn.
- Poseu-los en una safata i cobriu-los amb l’escabetx a 60 ºC. Deixeu-los 2 h a temperatura ambient. Si no es consumeixen, guardeu-los a la nevera.
- Col·loqueu els tomàquets salpebrats i sencers en un recipient per anar al forn i que ens permeti cobrir-los d’oli, afegiu-hi les fulles d’alfàbrega, tapeu el recipient i confiteu-los al forn a 100 ºC durant 1 h.
- Escaliveu l’albergínia i peleu-la, piqueu-la i amaniu-la amb oli, sal i porradell picat.
- Talleu les maduixes a dauets. Talleu el tomàquet a grills i ompliu-ne els forats interiors amb les maduixes picades.
- Col·loqueu el tomàquet al fons del plat, poseu-hi al damunt el filet de moll amb escabetx; després, una cullerada d’albergínia, i, finalment, un buquet d’herbes. Amaniu-ho amb l’escabetx.