Preparació
- Feu coure la bleda-rave en aigua amb sucre, sal i vinagre de vi 15 min. Amb l’ajuda d’un túrmix, emulsioneu la nata i el iogurt.
- Confiteu dos grans d’all i una arrel de gingebre en 250 ml d’oli suau (arbequines). Coleu-ho i afegiu-hi la soja.
- Esmicoleu la molla de pa dur. Foneu una mica de mantega en una cassola al foc, afegiu-hi el sucre morè de canya i el pa, i remeneu-ho fins que estiguin cruixents.
- Talleu la tonyina en làmines molt fines i marideu-les amb oli i la salsa de soja.
- Muntatge: talleu la bleda-rave del mateix gruix que la tonyina. Al mig del plat, disposeu una llàgrima de iogurt, i a sobre intercaleu-hi la tonyina i la bleda-rave. Per sobre, poseu-hi el sucre cruixent. Acabeu-ho amb unes fulles de ruca i sal Maldon.