Preparació
- En un cassó poseu el tomàquet pelat a quarts i sense llavors, afegiu-hi el sucre i dues beines de vainilla obertes. Cuineu-ho a foc molt lent durant aproximadament 3 h, fins que el tomàquet suï tota l’aigua i es formi una confitura. Reserveu-ho.
- Talleu la tonyina a quadradets de 125 g. Tot seguit, feu-ne talls d’aproximadament 1 cm de gruix.
- Banyeu la tonyina en la salsa de soja i marqueu-la en una paella tèbia i aneu-la girant.
- Prepareu una maionesa batent amb la batedora l’ou, mig gra d’all i l’oli d’oliva, tant com n’accepti la salsa.
- Serviu una cullerada de confitura de tomàquet (podeu fer servir un motlle per donar-li una presentació ordenada) i la tonyina acabada de marcar. Per presentar-ho, ho acompanyeu amb les llavors de sèsam negre i algun pètal de rosa o hibisc.