Preparació
- Per a la massa: entebeïu els 50 g de beguda vegetal i diluïu-hi el llevat.
- En un bol, barregeu la farina, el sucre i el cacau. Afegiu-hi la resta de la beguda vegetal i torneu-ho a barrejar. Afegiu-hi l’oli i pasteu-ho fora del bol fins a obtenir una massa llisa i homogènia. Deixeu-ho fermentar 1 h, tapat.
- Afegiu-hi la mantega i pasteu-ho breument. Deixeu-ho llevar 1 h al motlle del tortell.
- Coeu-ho al forn, a 180 ºC, 20 min. Congeleu-ho.
- Per al farciment: poseu la cobertura de xocolata al bany maria fins que estigui a punt per treballar-la.
- Munteu la nata de soja i afegiu-la-hi, amb el sucre, fins a obtenir la textura desitjada. Reserveu-ho en una mànega pastissera dins de la nevera.
- Per al glacejat: diluïu el Kappa en la beguda vegetal freda. Afegiu-hi el cacau i el sucre de llustre i porteu-ho a 80 ºC, remenant-ho constantment. Ompliu-ne una mànega.
- Poseu el tortell sobre una reixeta (per recollir el que caigui) i setineu-lo completament amb el glacejat. Podeu posar-li diverses capes, si voleu.
- Per al gel de xocolata: tritureu les restes del glacejat fins a obtenir un gel. Afegiu-hi oli de gira-sol i beguda vegetal fins que tingui una bona textura. Reserveu-ho en un biberó a la nevera.
- Talleu el tortell per la meitat. Farciu-lo amb la barreja de nata de soja i xocolata. Acabeu-ho amb unes puntes de gel de xocolata i serviu-ho amb bombons de xocolata blanca i llavors de cacau.