Preparació
Preparació
- En un bol, poseu la farina, la sal, el sucre, el llevat, l’ou i la llet. Barregeu-ho bé amb les mans 10 min, amb força.
- Incorporeu-hi la mantega freda, a daus. Continueu-ho pastant fins a tenir una massa llisa. La massa s’enganxa molt, però després d’una bona estona es va fent més dòcil. No us heu de desesperar. És la manera que us quedi un tortell molt tendre i suau.
- Deixeu-lo reposar uns 15 min.
- Emboliqueu una figura d’un Rei d’Orient i una fava amb plàstic film.
- Emboliqueu una tassa ampla o un motlle rodó amb paper de forn, i unteu el paper amb oli d’oliva.
- Estireu la massa fent un rul·lo. Poseu-hi la figura i la fava i feu la forma del tortell.
- Poseu el tortell, amb la tassa o el motlle al centre, sobre una safata de forn protegida amb paper sulfurat.
- Deixeu-lo fermentar 1 h, a 30 ºC. És ideal que fermenti tapat amb un drap, però heu de procurar que el drap no toqui la massa, perquè s’hi enganxaria.
- Acabada la fermentació, amb molta cura, pinteu el tortell amb ou batut i poseu-hi pinyons crus per sobre (que haureu deixat en remull 1 h).
- Coeu el tortell 15 min a 200 ºC, i ja el tindreu a punt.