La seva carn s’aprecia perquè té poc greix i un sabor suau, a més de tenir molta aigua, per la qual cosa aporta poques calories. És una au habitual dels grans àpats de festa, per tant, en trobareu sovint a les taules de Nadal i us proposem una salsa, un marinat i un farciment perquè us quedi espectacular!
Preparació
Salsa Robert a la Mostassa
- En un cassó, foneu la mantega i coeu-hi les escalunyes picades. Quan estiguin caramel·litzades, afegiu-hi el vi i deixeu-lo reduir.
- Tireu-hi la farina i coeu-la fins que es torri una mica. Afegiu-hi la mostassa i el brou o suc de carn i coeu-ho a poc a poc, fins que s’espesseixi. Salpebreu-ho.
- Serviu la salsa amb el gall dindi cuit.
Mantega aromàtica per marinar
- En un bol, poseu i barregeu la mantega pomada amb les herbes i l’all picat. Salpebreu-ho.
- Fregueu el gall dindi (per fora) amb aquesta mantega i marineu-lo 1 h abans de coure’l.
Farciment d'albercoc, carn picada de porc, espinacs baby i brie
- En una paella amb oli d’oliva, salteu i daureu la ceba picada i l’all. Afegiu-hi la carn picada de porc i daureu-la.
- Retireu la carn i, a la mateixa paella, poseu-hi els espinacs. Salteu-los lleugerament i barregeu-los amb la carn picada. Deixeu-ho refredar.
- Afegiu a la barreja de carn i espinacs les orellanes picades i el brie fet a daus.
- Barregeu-ho i salpebreu-ho.
- Feu-lo servir per farcir el gall dindi.