Preparació
- Escolliu els troncs de lluç de la part més ampla. Traieu-ne les espines i separeu-los perquè els quedi més espai. Saleu-los.
- Prepareu el farcit posant a la paella amb oli l’escalunya ben picada, i hi afegiu la pastanaga, els ceps tallats petits, una mica de sal i pebre, els llagostins (dels llagostins només necessitem les cues tallades a rodanxes) i la molla de pa mullada i ben escorreguda. De molla de pa en fa falta molt poca, només perquè ho lligui una mica.
- Deixeu-ho coure lentament uns quants minuts remenant-ho perquè tots els elements quedin ben amalgamats.
- Poseu els talls de lluç dins de quatre cèrcols d’acer untats d’oli, i per la banda de la pell del lluç poseu-hi farina de galeta.
- Repartiu el farcit en quatre parts i poseu-lo dins dels talls. Una vegada preparats, amaniu-ho amb la sal i l’oli. Poseu-ho a coure al forn, que ja tindreu preescalfat a 180 ºC, durant uns 7 min.
- Poseu la rodanxa farcida al centre del plat i al voltant una mica de salsa romesco i una quenelle de maionesa.