Preparació
- Foneu les dues xocolates a 45 ºC al microones i escalfeu els gerds triturats a 30 ºC. Amb el túrmix, emulsioneu els gerds amb les xocolates, afegint-los a poc a poc, fins a obtenir una barreja llisa i homogènia. Afegiu-hi l’aigua de roses i acabeu-ho d’emulsionar.
- Poseu la barreja en una mànega de pastisseria i deixeu-la refredar fins que agafi una mica de cos.
- En una safata amb paper de forn feu uns quants punts de la barreja, de la mida desitjada, poseu-hi un paper al damunt i deixeu-ho al forn 4 h, a 20 ºC, perquè cristal·litzin.
- Retireu el paper de sobre i arrodoniu els punts amb la mà.
- Tempereu una mica de xocolata negra, banyeu-hi les trufes i arrebosseu-les amb gerd liofilitzat en pols. Deixeu que la xocolata cristal·litzi i passeu les trufes per un tamís per extreure’n el gerd sobrant.
- Si no voleu temperar la xocolata, podeu barrejar granet de xocolata amb el gerd liofilitzat en pols i arrebossar-hi les trufes.