Preparació
- Piqueu la ceba i l’all menuts.
- Retireu el copoll i les llavors dels pebrots i feu-los a tires longitudinals fines.
- Talleu l’albergínia —sense pelar— a daus mitjans.
- Ratlleu el formatge.
- Poseu una mica d’oli d’oliva a la paella i afegiu-hi totes les verdures; coeu-les 15 min, primer a foc viu i després suau.
- Al final, quan apagueu el foc, incorporeu-hi les anxoves picades i barregeu-ho.
- Bateu els ous en un bol i afegiu-hi el formatge ratllat i un grapat de fulles d’alfàbrega picades. Salpebreu-ho.
- Barregeu les verdures amb els ous batuts i torneu-ho a la paella, per fer una truita convencional; gireu-la a mitja cocció. Poseu-la en un plat i deixeu-la refredar.
- Talleu la truita a quadrats i poseu-los sobre una llesca fina de pa torrada i fregada, si voleu, amb un gra d’all.