Preparació
Per al bacallà:
- Dessaleu-lo en aigua freda amb la pell cap amunt.
- Esmolleu-lo amb cura en trossos d'uns 2 cm de gruix. Reserveu-lo a la nevera.
Per a l'oli d'all i bitxo:
- Amb la mandolina, talleu les làmines d'all, fines i de mida regular.
- Afegiu-hi l'oli fred i el bitxo i comenceu-ho a fregir lentament, fins aconseguir unes xips cruixents.
- Quan estiguin ben cruixents, retireu l'all de l'oli i reserveu-lo en paper absorbent perquè se n'elimini l'excés d'oli.
- Retireu el bitxo i reserveu l'oli.
Per a la ceba:
- Peleu la ceba i talleu-la a la juliana.
- Escalfeu la ceba amb oli fins que quedi ben fosca
- Reserveu-la quan estigui freda.
Per a la truita:
- Trenqueu els ous en un recipient i bateu-los enèrgicament.
- Barregeu el bacallà amb la ceba i l'oli del bitxo.
- Escalfeu la paella al foc amb una cullerada d'oli
- Afegiu-hi els ous. Quan comencin a quallar, afegiu-hi el bacallà i la ceba. Retireu-ho.