Preparació
- Netegeu els alls tendres traient-ne les primeres peles i talleu-los a rodanxes petites.
- Peleu i buideu quatre carxofes, talleu-les a làmines fines i confiteu-les amb els alls tendres, amb una mica d’oli i sal, a foc lent.
- Deixateu quatre ous per separat amb la sal i el pebre, estireu-los d’un a un en una paella antiadherent calenta, com una crep, deixant-los quallar per obtenir la truita.
- Talleu les truites a rectangles iguals, ompliu-los de carxofes i alls tendres confitats, i enrotlleu-los en forma de caneló.
- Peleu i buideu la carxofa restant, talleu-la a quarts i confiteu-los en oli abundant, a 180 ºC.
MUNTATGE
- Serviu el caneló de truita de carxofes i alls tendres calent en un plat, emulsioneu els ous restants amb una mica de sal, amb l’ajuda d’un túrmix, fins que tingui textura cremosa.
- Poseu una cullera d’emulsió d’ou a sobre de cada caneló de truita amb un quart de carxofa confitada.