Preparació
- Per a la truita de patates: peleu les patates, talleu-les a daus, saleu-les i fregiu-les en una paella amb oli, tenint cura que estiguin ben tapades. De tant en tant remeneu-les, fins que quedin ben toves i rosses. Afegiu-hi 5 ous ben batuts amb un polsim de sal i deixeu-ho fer lentament.
- Per a la truita d’espinacs: talleu els espinacs ben petits, poseu-los en una paella amb oli i fregiu-los fins que quedin ben pansits. Afegiu-hi 4 ous deixatats amb una mica de sal i deixeu fer la truita sense presses.
- Per a la truita de gambes: passeu les gambes per una paella amb oli, i quan veieu que són fregides afegiu-hi 3 ous batuts, també amb un polsim de sal, i deixeu-ho fer.
- Muntatge: la gràcia d’aquestes truites és posar-les una sobre l’altra i de més grossa a més petita. Quan estiguin muntades, opcionalment poseu-hi per sobre unes cullerades de tomàquet fregit i, al damunt, formatge, i poseu-ho a gratinar al forn una estona.