Preparació
- Per a les tulipes: barregeu el sucre i la farina tamisada. Afegiu-hi la clara d’ou i la mantega fosa. Barregeu-ho sense esponjar ni blanquejar. Reserveu-ho a la nevera per tal que agafi consistència.
- Esteneu la massa amb una cullera sobre una plata coberta amb paper de forn, formant cercles d’uns 15 cm de diàmetre el més fins possibles. Coeu-ho al forn a 180 ºC fins que agafi color (uns 10 min).
- Traieu-ho del forn i, ràpidament abans no es refredin, doneu-hi la forma de tulipa posant la massa sobre una tassa i prementt bé les vores amb les mans. Deixeu-ho refredar.
- Foneu la xocolata al microones a baixa potència. Poseu una cullerada dins de cada tulipa i escampeu-la bé per tot l’interior. Deixeu-ho refredar i reserveu-ho.
- Per a la crema: barregeu els 2 rovells d’ou amb la Maizena i un rajolí de la llet.
- En un cassó, escalfeu la resta de la llet, el cafè, el whisky, el sucre i la xocolata trossejada. Remeneu-ho contínuament fins que la xocolata s’hagi fos del tot.
- Quan arrenqui el bull, afegiu-hi els rovells i remeneu-ho sense parar fins que torni a bullir. Deixeu refredar la crema tapada a pell amb paper film i reserveu-la a la nevera.
- Al moment de servir-la, repartir la crema a les tulipes i decoreu-la.