Preparació
- Netegeu el turbot i deixeu-li l’espina central perquè no perdi els seus sucs. Reserveu-ho.
- Talleu les patates ben fines, cobriu-les d’oli i poseu-les un moment al foc fins que agafin temperatura.
- Traieu-les del foc i poseu-les en forma de corona en una paella sense gota d’oli i ben escorregudes.
- Torneu-les a posar al foc i deixeu que s’enrosseixin. Traieu-les de la paella.
- Escaldeu, peleu i talleu a quadrets el tomàquet i després salteu-lo. Afegiu-hi la col i les herbes i farciu el turbot.
- En una safata poseu-hi les patates i a sobre el turbot farcit amb el tomàquet, la col i les herbes. Tireu-hi per sobre el vi blanc i el caldo. Tapeu la safata amb paper d’alumini i poseu-la al forn 8-12 min a 200 ºC.
- Amb una espàtula agafeu les patates amb el turbot i poseu-ho al plat.
- Recupereu la salsa que us ha quedat a la safata de la cocció, lligueu-la 5 min a la paella i amaniu el turbot.