Preparació
- Poliu el capó del Prat de plomes. Flamegeu-lo. Talleu-li les potes i talleu-ne les ungles. Talleu-li el cap i reserveu-ne la cresta.
- Separeu les cuixes i reserveu-les per a una altra elaboració. Separeu els dos pits i traieu la pell de la resta de la carcassa.
- Poseu una olla al foc amb aigua freda, la carcassa de la gallina neta i sense pell, i la carcassa del capó, amb el coll, la cresta i les potes. Afegiu-hi les verdures netes i tallades a talls regulars i poseu-ho a coure a foc suau 2 h i 30 min. Desescumeu-ho de tant en tant per treure’n les impureses. Us han de quedar 2 l de brou ben gustós.
- Agafeu els dos pits de pollastre, sense pell, i passeu-los per la màquina de picar carn. Barregeu la carn picada amb la tòfona ratllada, un polsim de sal i la clara d’ou. Barregeu-ho bé i reserveu-ho.
- Una vegada tingueu el brou fet, coleu-lo i torneu-lo a posar al foc. Quan arrenqui el bull, tireu-hi els galets i deixeu-los coure fins que siguin grenyals. Arribats a aquest punt, traieu-los i refredeu-los amb aigua i gel.
- Farciu els galets amb els pits trufats amb un xic de brou i poseu-los en un atuell de vidre. Tapeu-ho amb plàstic film i poseu-ho a coure al microones 2 min.
- Poseu la mantega en una olla a foc suau. Quan sigui fosa, afegiu-hi la farina i deixeu-ho coure uns instants. Tireu-hi el brou i deixeu-ho bullir 5 min a foc suau. Poseu-ho a punt de sal. Us ha de quedar un brou lligat, amb textura de sopa.
- Serviu-ho en un plat soper, amb els galets farcits, i acabeu-ho amb una ratlladura de tòfona pel damunt.