Preparació
- Poliu els filets de verat que us hagin preparat a la peixateria i salpebreu-los.
- Bateu els ous en un plat fondo, amb l’ajut d’una forquilla.
- Tritureu les ametlles a la batedora, sense deixar que acabin reduïdes a farina.
- Talleu el cebollí i barregeu-lo amb el granet d’ametlla, i poseu-ho en un altre plat.
- Passeu els filets de verat primer per l’ou i després per les ametlles triturades (com si féssiu llom empanat). Coeu-los a la paella, en oli calent, a foc viu 2 min per cada costat. Retireu-los i escorreu-los sobre paper absorbent.
- Retireu l’excés d’oli que pugui haver-hi a la paella i desglaceu-la amb el suc de les dues llimones colat, gratant i remenant amb una espàtula de fusta les restes enganxades per formar una mena de salsa. Regueu els filets amb la salsa i serviu-ho immediatament. Ho podeu acompanyar de patates fregides o d’alguna verdura.