Preparació
- Renteu els verats sota l’aigua de l’aixeta i elimineu-ne les espines, els budells i el cap.
- Netegeu els bolets.
- En una paella, sofregiu la ceba, el porro, la pastanaga i l’all, tallats a làmines, medallons o rodanxes, amb un raig generós d’oli d’oliva.
- Afegiu-hi el llorer i uns grans de pebre i deixeu-ho confitar fins que les verdures quedin toves.
- Afegiu-hi els bolets i els espàrrecs i deixeu-ho coure 5 min.
- Afegiu-hi els verats i mig got de vinagre. Apagueu el foc i tapeu la paella perquè el peix es cogui amb la calor residual. Deixeu-ho refredar i serviu-ho amb els bolets tebis o freds.
CONSELLS
Podeu afegir herbes aromàtiques en escabetx per aromatitzar la recepta al vostre gust. Afegiu-hi també unes rodanxes de llima o de taronja per donar un toc més
refrescant al plat. Aquests verats en escabetx es poden conservar a la nevera un parell de dies.