Preparació
Preparació
- Com sempre que feu servir els fogons, demaneu ajuda a un adult per fregir els alls pelats i el bitxo en l’oli, a foc lent. Quan els alls agafin un to torrat (mai negre), retireu-los ràpidament. Descarteu els alls i el bitxo.
- Poseu el bacallà en una cassola amb la pell cap avall, cobert amb aigua, una fulla de llorer i uns quants grans de pebre. Coeu-ho 5 min, des del moment que comenci a bullir.
- Traieu el bacallà de l’aigua. Quan s’hagi refredat una mica, retireu la pell i les espines que li quedin i poseu-lo al vas del túrmix.
- Escalfeu la nata un segons al microones.
- A mesura que bateu el bacallà amb el túrmix, aneu-hi abocant l’oli perfumat d’alls i bitxo i la natat calenta. El resultat ha de tenir textura de crema. Aquest pas és millor que el faci un adult.
- Torreu els pinyons en una paella o al forn.
- Farciu els vol-au-vents amb la brandada de bacallà, coroneu-los amb pinyons torrats i acabeu-ho amb pebre vermell en pols.
El consell
- Ens podem menjar aquests vol-au-vents calents o freds. Si els preferim calents, simplement els hem de farcir amb la brandada calenta.
- Si no us agrada gens el picant, feu l’oli perfumat només amb all (sense el bitxo).