Preparació
Preparació
- Primer prepareu les verdures amb l’ajuda d’un adult. Talleu les cebes tendres a làmines fines. Peleu les pastanagues amb un pelador i talleu-les a bastonets. Renteu bé el carbassó i talleu-lo a bastonets. Separeu les flors del bròquil. Trenqueu la part més dura dels espàrrecs, peleu-los (no toqueu les puntes!) i trossegeu-los. Netegeu, si cal, els bolets.
- En un wok, poseu un raig d’oli, les pastanagues i els espàrrecs. Salteu-ho, a foc mitjà, 1 min.
- Poseu-hi les cebes, el bròquil i els bolets. Afegiu-hi un raig d’oli i sacsegeu-ho, si teniu prou força, o remeneu-ho amb una espàtula. El foc ha d’estar mitjà-alt.
- La darrera verdura que entra en acció és el carbassó. Poseu-lo al wok i afegiu-hi un raig de salsa de soja (n’hi hem de posar més o menys segons si us agrada el gust fort o suau) i les gambes (les podeu posar congelades).
- Deixeu coure tot el conjunt uns 5 min més (el total de les coccions ha de ser d’uns 15 min).
- Acabeu-ho afegint-hi el sèsam torrat.
El consell
Podeu coure les verdures per separat al microones, en un recipient tapat, 1 min per cada tipus de verdura. Al wok poseu-hi els bolets; quan siguin cuits, afegiu-hi les gambes i, al final, les verdures cuites.