Preparació
- Talleu una taronja en 12 grills sense pelar-la. Traieu-li els pinyols.
- En una cassola, poseu els grills de taronja amb la mel, el safrà i el vinagre, i cobriu-ho d’aigua. Bulliu-ho a foc lent durant 1 h i afegiu-hi aigua si veieu que es consumeix. Tritureu el resultat per fer-ne una pasta suau, no gaire espessa.
- Salpebreu el pollastre i poseu-lo en una planxa ratllada calenta, 2 min per cada costat. Poseu-lo al forn calent 15 min, a 200 ºC.
- Quan estigui fred, esmicoleu-lo en trossos grossos, amb els dits. Cobriu-ho amb la meitat de la salsa de taronja.
- Per a l’amanida: en un bol, poseu la ruca, el fonoll, les herbes i la poma a làmines, i l’amaniment de taronja restant, i remeneu-ho amb suavitat.
- Salpebreu-ho i, si cal, afegiu-hi una mica més d’oli i de suc de llimona.
- Esteneu la tortilla, poseu-hi l’amanida i a sobre el pollastre. Enrotlleu-ho.