Preparació
- Prepareu la marinada posant en un recipient les costelles de xai, el romaní, els grans d’all aixafats, uns grans de pebre negre i la pela de llimona. Cobriu-ho amb oli d’oliva i deixeu-ho macerar tota la nit.
- Escaliveu els pebrots per tots els costats, directament al foc. Retireu-ne la pela (es pot fer sota un raig d’aigua freda). Piqueu-los amb un ganivet i poseu-los en un cassó, amb unes gotes d’oli d’oliva, el sucre, l’anís estrellat, sal, pebre i un rajolí de vinagre de xerès. Poseu-ho a coure 15-20 min i refredeu-ho.
- Renteu les patates, saleu-les i emboliqueu-les amb paper de plata. Poseu-les al costat del foc o directament
a la brasa, girant-les de tant en tant. - Retireu les costelles de la marinada, salpebreu-les i feu-les a la brasa, fins que estiguin daurades per ambdós costats.
- Serviu-ho amb les patatetes al plom i la confitura de pebrots escalivats.