Preparació
- Talleu la carn a daus regulars d’1 cm de costat.
- Peleu els tomàquets, retireu-ne les llavors i talleu-los a trossets.
- Peleu l’all i piqueu-lo.
- Peleu la ceba i talleu-la a tiretes.
- Poseu tres cullerades d’oli en una cassola al foc i, quan estigui calent, salteu-hi la carn 5 min, remenant-la.
- Retireu la carn i en lloc seu poseu-hi l’all i la ceba; deixeu-los enrossir una mica abans de tornar-hi a posar la carn. Afegiu-hi el tomàquet trossejat, un parell de pessics de comí i un parell de brins de farigola. Salpebreu-ho, tapeu-ho i deixeu-ho coure a foc mitjà, 45 min.
- Talleu les albergínies escapçades al llarg, a làmines de 0,5 cm de gruix. Unteu-les amb oli, poseu-les en una safata, damunt de paper de forn, i enforneu-les (amb el gratinador), 2 min per cada costat.
- Unteu amb oli un motlle de carlota o rodó, gros, i poseu-hi les làmines d’albergínia pel fons i els costats, sobreeixint-lo. Aboqueu-hi el contingut de la cassola, replegueu l’albergínia pel damunt i acabeu-ho de cobrir amb més albergínia.
- Poseu-ho al forn calent, a 180 ºC, durant 30 min.
- Desemmotlleu-ho amb cura i, quan sigui tebi, presenteu-ho a taula, sol o acompanyat d’una salsa de tomàquet tradicional.