Troba la teva recepta
CUINA compta amb el suport de les marques que estimen la gastronomia

Preparació

  1. Per a la reducció: espremeu les magranes, coleu el suc, afegiu-hi el 10% del seu pes en sucre, remeneu-ho fins que es dissolgui i poseu-ho al foc fins que espesseixi. Deixeu-ho refredar.
  2. Per al romesco: feu coure els tomàquets i la cabeça d’alls al forn envernissats d’oli. Escaldeu les nyores, obriu-les i traieu-ne la carn.
  3. Poseu en una cassola els tomàquets pelats i sense aigua de vegetació ni llavors, pressioneu la cabeça d’alls perquè tregui la pasta d’all cuit i afegiu-la-hi. Poseu-hi la fruita seca, la carn de les nyores, l’all cru i la llesca de pa torrada i mullada amb vinagre. Doneu-hi un cop de túrmix i, quan agafi textura de picada, afegiu-hi l’oli i el pebre. Corregiu-ho de sal i, si cal, de vinagre. Passeu-hi el túrmix fins que aconseguiu una salsa lligada.
  4. Trieu les fulles més blanques de l’escarola i poseu-les en aigua. Escorreu-les una mica. 
  5. Barregeu romesco amb l’escarola i l’anxova a trossos, i remeneu-ho. Deixeu-ho reposar 2 -3 h.
  6. Muntatge: agafeu un tros de penca de bacallà dessalat al punt i talleu-ne tres làmines, paral·leles a la pell, d’uns 5 mm de gruix. Poseu la primera làmina sobre el plat, mulleu-la amb oli i cobriu-la amb ametlla crua picada. Poseu-hi a sobre una altra làmina i ratlleu-hi tomacons per sobre fins que quedi coberta. Amaniu-ho amb oli i pebre i unes fulles de farigola. Afegiu-hi l’última làmina amb unes ratlles de reducció, un fil d’oli i uns grans de magrana. Al costat, poseu-hi l’escarola covada i, abans de servir-ho, fregiu a foc viu un grapat d’olives. A la mateixa paella, saleu-les bé i, amb una cullera, escampeu-les per sobre.

En vols més?

Susbscriu-te al Newsletter de Cuina i rep cada setmana les millors receptes i les millors propostes gastronòmiques a la teva bústia

 
Portada Cuina 285

UN NADAL PER COMPARTIR

  • Tot el que heu de saber per estar al dia
  • Ferran Adrià, Oriol Castro, Joan Roca i Carme Ruscalleda

ESCULL LA TEVA OFERTA I SUBSCRIU-T’HI AVUI MATEIX!

SUBSCRIU-T'HI

Números endarrerits

En vols més?

Susbscriu-te al Newsletter de Cuina i rep cada setmana les millors receptes i les millors propostes gastronòmiques a la teva bústia

 

© Cuina.cat. Tots els drets reservats. C/ Perú, 186. 08020. Barcelona.

Amb la col·laboració de: