Preparació
- Remulleu els pinyons i els anacards com a mínim 2 h. Escorreu-los.
- Peleu els alls tendres.
- En un robot de cuina, tritureu tots els ingredients (menys les carxofes) fins que quedi una crema fina. Poseu-la en un bol.
- Talleu per la meitat la primera carxofa i traieu-li les fulles més dures. Lamineu-la amb una mandolina.
- Introduïu les làmines a la crema i barregeu-ho suaument.
- Traieu una per una les làmines de carxofa i poseu-les en una safata del deshidratador, a sobre d’un full de Teflex.
- Repetiu els processos 4, 5 i 6 per a cadascuna de les carxofes.
- Deixeu assecar els xips 20 h, després de girar-los i treure el full de Teflex, i deshidrateu-los unes 2 h més o fins que obtingueu una textura cruixent.
- Els xips es poden guardar en pots ben tancats, en un lloc fresc i sec.
NOTA
Si no teniu deshidratador, podeu assecar les xips posant-les en una safata al forn, a 50 ºC, amb la porta una miqueta entreoberta. Aneu controlant-les fins que estiguin seques.