Preparació
En un cassó, bulliu la llet amb la canyella i les peles de fruita.
Poseu els rovells amb el sucre i la Maizena en un bol. Barregeu-ho amb unes varetes de cuina.
Quan la llet hagi bullit, aboqueu-la a poc a poc sobre la barreja d’ou, sense deixar de remenera-ho amb unes varetes.
Quan l’ou estigui ben dissolt, la llet haurà agafat un color groguenc; retireu-ne les peles i el canonet de canyella i torneu-la a posar al foc, sense deixar de remenar-la amb les varetes.
Espereu que la crema s’espesseixi, no ha de bullir en cap moment.
Retireu la llet del foc quan comenci a fumejar i s’hagi espessit prou.
Poseu la crema en gotets i deixeu-la refredar; es pot deixar a la nevera.
En un cassó a foc molt lent, prepareu un caramel amb els 100 g de sucre restants; deixeu que adopti un to daurat brillant i aboqueu-lo sobre un paper de forn, amb l’ajuda d’una cullera. Feu-ne tires per posar-les als gotets amb crema, quan s’hagin refredat.
CONSELL
Podeu afegir una branqueta de romaní a la llet per aromatitzar la crema. També podeu aromatitzar-la amb puré de fruita i preparar, així, una crema de maduixa, de fruita de la passió, de pinya o del que més us agradi.Si no hi afegiu farina ni Maizena, obtindreu una crema anglesa que podreu fer servir per acompanyar altres postres, com pastissos, gelats o amanides de fruita.