Els xurros amb xocolata són un plat típic de la gastronomia de Catalunya, habitual en moltes llars en dies, sobretot, de celebració. La pastissera Gemma Clofent ens ensenya la millor recepta per fer-los a casa.
Preparació
- Per als xurros: poseu a escalfar l’aigua, l’oli i la sal. Quan arrenqui el bull, retireu-ho del foc i incorporeu-hi la farina i l’impulsor. Remeneu-ho enèrgicament fins que la massa es vegi llisa i homogènia. Deixeu-la refredar.
- Poseu la massa dins d’una mànega de pastisseria amb punta arrissada. Formeu els xurros amb forma de llaç sobre l’oli calent i fregiu-los fins que siguin daurats. Arrebosseu-los amb sucre i reserveu-los.
- Per a la xocolata: barregeu el sucre i el midó de blat de moro. Dissoleu-ho en una petita part de llet.
- Escalfeu la resta de la llet i, just abans que bulli, aboqueu-la sobre la barreja anterior. Torneu-ho a posar tot al foc i feu que arrenqui el bull, remenant-ho contínuament.
- Aboqueu-ho sobre la xocolata i remeneu-ho. Incorporeu-hi la mantega i remeneu-ho.
- Serviu la xocolata calenta amb els xurros.