Ajoblanco ha tornat. Aquest local del carrer de Tuset, a l'Upper Diagonal, va tancar portes fa uns mesos i durant aquest temps s'ha renovat, amb una proposta que defensa la cuina d'autor, amb plats pensats per compartir i amb una aposta pels ingredients locals, de temporada i amb picades d'ull a la cuina britànica. I, tot plegat, amanit amb còctels d'autor i amb música en directe. Una experiència completa, vaja.
Entre les especialitats que trobem a la nova carta d'Ajoblanco destaca l'Amor de Madre Steak Pie. Estem parlant d'una versió del pastís de carn britànic que aquí preparen amb bou, bolets i moll d'os. I destaca perquè us el presentaran a taula amb l'os clavat al pastís per buidar-ne el moll davant vostre i perquè, potser per una vegada, us adonareu que la cuina anglesa, més enllà de la mala fama que té, sí que té plats francament bons.
Si continuem explorant la carta, hi trobem altres propostes, com el verat fumat, el tàrtar de filet de vaca madurada, la croqueta d'ají (aquí es recullen els orígens del xef executiu del restaurant), la pasta o el pop bullit amb una salsa d'olives de Kalamata molt saborosa.
A l'hora de les postres, podeu optar pel pijama (la seva versió, vaja) o per l'sticky coffee pudding (un pa de pessic amb dàtils, nous i gelat de vainilla), entre d'altres. I, tot plegat, ho podeu regar amb algun dels vins de la carta, que és força extensa, o amb algun dels còctels que us oferiran (en tenen d'autor, però també us poden preparar els més clàssics si no teniu ganes d'innovar).
El local és ampli i les nits de dijous, divendres i dissabte podeu gaudir de música en directe abans, durant i després de l'àpat.
- Ajoblanco
- Tuset, 20. Barcelona.
- http://www.ajoblancorestaurant.com