Troba la teva recepta
CUINA compta amb el suport de les marques que estimen la gastronomia

Casa Nita, un petit restaurant terrassenc amb una gran proposta gastronòmica

Casa Nita és un restaurant de només 18 metres quadrats

Casa Nita és un restaurant de només 18 metres quadrats

Per entaular-vos a Casa Nita us recomanem dues coses: en primer lloc, que feu reserva, perquè aquest petit restaurant de 18 m2 només té quatre taules. En segon lloc, que estigueu disposats a deixar-vos sorprendre pel que han aconseguit fer Marc Dinarés i Belén Lapeña en un espai tan reduït.

Porra amb tartar de gamba blanca i 'migas'

Tots dos han passat per la cuina de la Taverna del Ciri, també a Terrassa, i fa una mica més d'un any que es van establir pel seu compte: a Casa Nita (el nom és un homenatge a l'àvia de Dinarés), amb una aposta per la cuina de producte (les explicacions de Lapeña sobre l'origen de cada ingredient són una delícia).

La carta experimenta canvis en funció de la temporada, és clar, però hi ha alguns plats destacats que s'han convertit, en tan poc temps, en clàssics de la casa: des de la coca de vidre de l'Artesana amb albergínia, crema de formatge de la Frasera i romesco verd, fins a la porra de taronja amb tàrtar de gamba blanca i migas, passant pel culatí de vaca Rubia Gallega o el flamet de carbassa per postres.

Steak tartar de Casa Nita

A l'hora del cafè, per cert, us sorprendran amb un cafè filtrat, torrat a Catalunya, que és gairebé com una infusió, tan suau, que ni tan sols cal posar-hi llet ni sucre.

I el vi?

Encara que a la web no trobareu la carta de vins, que això no us faci fer-vos enrere, perquè, un cop allà, la proposta que us faran us sorprendrà. Belén Lapeña ha elaborat una carta extensa –per les dimensions de la carta de plats i del local– amb una tria molt acurada. Quan l'agafeu, us vindrà de nou que els primers de la llista són dos vins generosos, que els blancs estan classificats segons l'origen i l'elaboració i que, amb una tria delicadíssima, els amants dels vins naturals s'hi sentiran còmodes i els que busquin alguna cosa més clàssica, també. 

Casa Nita

És d'agrair com han destacat el nom dels elaboradors amb un tracte familiar, "Els de la Pili", "Els del Tomàs", "Els del Pepe", per personalitzar els vins i conèixer qui hi ha al darrere. 

També tenen una bona oferta de vins a copes, quatre referències blanques, quatre de negres, un escumós, un rosat i un parell de dolços. La majoria, catalans, però també alguna petita joia estrangera que us pot portar fins a Sud-àfrica sense moure-us de Terrassa.

En vols més?

Subscriu-te al Newsletter de Cuina i rep cada setmana les millors receptes i les millors propostes gastronòmiques a la teva bústia

 
Portada Cuina 288

DOLÇA PRIMAVERA

  • Per estar al dia en el món gastronòmic
  • Jaime Bes i Claudia Gozzi

ESCULL LA TEVA OFERTA I SUBSCRIU-T’HI AVUI MATEIX!

SUBSCRIU-T'HI

Números endarrerits

En vols més?

Subscriu-te al Newsletter de Cuina i rep cada setmana les millors receptes i les millors propostes gastronòmiques a la teva bústia

 

© Cuina.cat. Tots els drets reservats. C/ Perú, 186. 08020. Barcelona.

Amb la col·laboració de: