El 2017, tres amics i socis, Gerard Belenes, Pol Puigventós i Pau Roca, van unir forces per posar en marxa un restaurant de marisc amb l'objectiu de fer-lo assequible a tothom. Partint de la idea que les marisqueries clàssiques moltes vegades tenien preus elevats que en deixava fora una part del públic potencial, van obrir Lluritu al barri de Gràcia de Barcelona. La cosa no els va anar malament del tot, perquè fa pocs mesos han obert el tercer local, el Lluritu 3, en ple passeig de Sant Joan.
Es descriuen com una marisqueria desenfadada, però més enllà d'adjectius més o menys cridaners, Lluritu és un espai on es pot gaudir de marisc i de propostes marineres en un ambient distès, en locals sense gaires floritures, molt lluminosos i, en el cas del Lluritu 3, amb una terrassa ben àmplia.
Els plats estrella de Lluritu 3 són els clàssics com l'amanida d'anguila fumada, les sardines marinades o peixos a la planxa com el turbot, el rap o la parpatana i nous plats com els pedrers de vedella amb cocotxes, el calamar farcit o el gambot amb ou fregit i patates. També hi ha propostes fora de carta (com un tartar de sípia deliciós) i arrossos de peix molt ben executats.
El local s'inspira en les marisqueries de barra de tota la vida: terra hidràulic, una barra llarga de marbre i taules altes al pis de baix i un segon pis, amb un predomini del vermell i del blanc. Un lloc perfecte per gaudir de cuina marinera en un ambient distès i gens encotillat. Per cert, lluritu –llorito o raor– és el nom d'un peix rogenc amb ulls grossos d'uns 15 centímetres que també podreu tastar aquí, quan n'és temporada.
- Lluritu 3
- Pg. de Sant Joan, 72.
- www.lluritu.com
- Preu mitjà: 35 euros (sense begudes).