Troba la teva recepta
CUINA compta amb el suport de les marques que estimen la gastronomia

Revista CUINA

Portada 154
Cuina núm. 154. Desembre 2013

Aperitius de Nadal. Un àpat excepcional des del principi

En aquest número

Mercat / Al cistell

Llémena

La llengua de bou més cosmopolita

Francesc Murgadas (text), Anna Garcia Frigola (fotografia)

Mercat / Al cistell

Guaiaba

Sabors del tròpic

Francesc Murgadas (text), Anna Garcia Frigola (fotografia)

Mercat / Al cistell

Coco ratllat

Neu blanca d'aromes exòtiques

Francesc Murgadas (text), Anna Garcia Frigola (fotografia)

Mercat / Al cistell

Caviar

De la Vall d'Aran

Francesc Murgadas (text), Anna Garcia Frigola (fotografia)

Mercat / Al cistell

Salmó

El rosat més mariner

Francesc Murgadas (text), Anna Garcia Frigola (fotografia)

Mercat / Al cistell

Ibores

El lacti de Trujillo

Francesc Murgadas (text), Anna Garcia Frigola (fotografia)

Mercat / Al cistell

Bleda

La més assolellada

Francesc Murgadas (text), Anna Garcia Frigola (fotografia)

Mercat / Al cistell

Foie gras

El fetge de les aus palmípedes

Francesc Murgadas (text), Anna Garcia Frigola (fotografia)

Mercat/al cistell

Gall negre del Penedès

Una au de carn magra i blanca, que torna a casa per nadal en els plats més tradicionals

Francesc Murgadas (text), Anna Garcia Frigola (fotografia)

Mercat / Adreces gormandes

Idò DO Balear, una illa de productes balears a Barcelona

La botiga ofereix la possibilitat de gaudir del bo i millor de la seva gastronomia a la capital catalana

Ferran Caldés (text), Mariona Villavieja (fotografia)

Mercat / Tant de gust

Betara formatges fets al Lluçanès

Ferran Caldés (text), Mariona Villavieja (fotografia)

Mercat / Aula de tast

El repòquer nadalenc

Cinc vins i caves per acompanyar els àpats d'aquestes festes

Àngel Garcia Petit (text), Casa Bardella (col·labora)

Mercat / Glop a glop

L'únic escumós fumat és de Sant Sadurní

Rimarts elabora un cava que no té cap equivalent

Josep Sucarrats (text), Mariona Villavieja (fotografia)

Fogons / Bo i sa

Menú de desembre

Carme Ruscalleda (receptes), Becky Lawton (fotografia)

Fogons / Aperitius de Nadal

Gamba

El crustaci més superb del mediterrani bé mereix un lloc a la taula de les grans ocasions!

Redacció (text), Iker Erauzkin (receptes i cuina), Becky Lawton (fotos)

Fogons / Aperitius de Nadal

Tonyina

La fal·lera japonesa que fa anys que ens contagia ens la va fer redescobrir crua.

Redacció (text), Iker Erauzkin (receptes i cuina), Becky Lawton (fotos)

Fogons / Aperitius de Nadal

Foie gras

La llarga història d'aquest producte pot fer-nos recular fins al neolític, però el preferim al plat.

Redacció (text), Iker Erauzkin (receptes i cuina), Becky Lawton (fotos)

Fogons / Aperitius de Nadal

Caviar

L'àpat més excepcional de l'any requereix el producte més excepcional del món.

Redacció (text), Iker Erauzkin (receptes i cuina), Becky Lawton (fotos)

Fogons / Gall dindi

Gall dindi

S'acosta Nadal i, tal com mana la tradició, és temps de matar el gall i de compartir-lo amb la tia Pepa, i amb la resta de la família. Us proposem assaborir quatre plats d'una au americana que sentim nostra.

Francesc Murgadas (text), Pep Nogué (receptes), AJJ estudi (fotografia), Adrian Geralnik-María Belmonte Fernández (cuina)

Fogons / I per postres

El ballet dolç

Cruixents per fora, cremoses per dins. Tres propostes de merenga amb fruita per homenatjar la ballarina russa Anna Pàvlova.

Jordi Roca (receptes i cuina), Becky Lawton (fotografia)

Sortim / Genis del foc

Can Roca

Montserrat Fontané

Ha saltat a la primera línia gastronòmica com a mare dels germans Roca, però Montserrat Fontané fa anys i panys que treballa davant dels fogons. Els fills es van criar entre olles i cassoles, i els seus plats han estat una de les bases per assolir el primer lloc entre els millors restaurants del món. Visitem el cau dels Roca-Fontané per conèixer una mica els orígens de la nissaga.

Xavier Sust (tex), Enrique Marco (fotos)

Sortim / Genis del foc

Canelons de Can Roca

Montserrat Fontané ens en dóna la recepta

Xavier Sust (tex), Montserrat Fontané (recepta), Enrique Marco (fotos)

Sortim / A fons

Panettonne

Per Nadal, escudella, pollastre farcit, neules, torrons...i panettonne.

El dolç italià s'ha autoconvidat a les celebracions de casa nostra i no sembla que tingui pressa per marxar. Al contrari, l'hem adoptat amb satisfacció, i la feinada que suposa als pastissers mereix la fidelitat com a recompensa.

Ànnia Monreal (text), Enrique Marco (fotografia)

Sortim / Restaurants

L'estel de la Mercè

Cuina planera en terra ferma

Francesc Castro (text), Enrique Marco (fotografia)

Sortim / Espai dels lectors

L'hora del còctel

Pep Nogué, el nostre assessor culinari, ens revela els secrets per triomfar als fogons

Pep Nogué (text)

Opinió / Petits Fours

Entre poc i massa

Pros i contres de les estrelles Michelin

Salvador Garcia-Arbós (text)

Receptes

Paper cruixent per a l'aperitiu de les festes nadalenques

Carme Ruscalleda

Macarrons amb gambes

Carme Ruscalleda

Pollastre migraust

Carme Ruscalleda

Torró de llimona i xocolata blanca

Carme Ruscalleda

Caldo de Nadal amb galets

Caldo Aneto

Canelons de festa major

Montserrat Fontané

Torró de foie semicuit i 'crumble' d'ametlla

Iker Erauzkin

Neula farcida de tàrtar de tonyina

Iker Erauzkin

'Pavlova' de magrana

Celler de Can Roca

Ou de guatlla a baixa temperatura amb caviar

Iker Erauzkin

Pit d'indiot arrebossat amb salsa de mostassa i mel

Pep Nogué

Platillo de cuixes d'indiot amb castanyes i trompetes de la mort

Pep Nogué

Sobrecuixa d'indiot confitada amb cebetes glacejades

Pep Nogué

Gamba amb prunes i carxofes

Iker Erauzkin

'Pavlova' de pera i cardamom

Celler de Can Roca

Pomes del ciri farcides de carn i bolets

Pep Nogué

'Pavlova' de fruita vermella

Celler de Can Roca

Timbal de botifarra de perol amb patates

Últims números publicats

En vols més?

Subscriu-te a CUINA, per 2,5 € al mes i emporta't un xolís d'Adons valorat en 14 € de regal! No t'ho pensis més i aprofita aquesta oferta!

 
Portada Cuina 284

ARRODONEIX ELS TEUS PLATS!

  • Tot el que heu de saber per estar al dia
  • Marc Pérez i Tania Doblas

ESCULL LA TEVA OFERTA I SUBSCRIU-T’HI AVUI MATEIX!

SUBSCRIU-T'HI

Números endarrerits

En vols més?

Subscriu-te a CUINA, per 2,5 € al mes i emporta't un xolís d'Adons valorat en 14 € de regal! No t'ho pensis més i aprofita aquesta oferta!

 

© Cuina.cat. Tots els drets reservats. C/ Perú, 186. 08020. Barcelona.

Amb la col·laboració de: