
Brunch Mediterrani: receptes per viatjar de Grècia al Marroc

Per fer boca / Gastropistes
El Penedès que empeny
Les restes de vinya més antigues de Catalunya són de fa 2.700 anys i pertanyen a l'actual DO Penedès. És la DO més històrica del país. Però no us confongueu: aquests deu cellers demostren que no ha deixat mai d'innovar.

Per fer boca / Taula reservada
El gran restaurant d'hotel rejoveneix
Amb el Be So de l'Hotel Sofia, Carles Tejedor desafia una ciutat seduïda pels bars de tapes

Per fer boca / Genis del Foc
Jordi Guillem - Lo Mam
Podem dir que és la sorporesa de l'estiu? Fet i fet, aquest xef, que tot just ha deixat l'hostal familiar de Segur de Caladell per assumir el restaurant nocturn de l'hotel Le Méridien Ra, del Vendrell, ja fa anys que, a la inquieta, porta una trajectòria culinària remarcable. La seva humilitat amaga tota una descoberta per als gurmets que no li han seguit la pista.

Per fer boca / Postal gastronòmica
La Galícia que es desperta
És un tòpic cert dir que a Galícia es menja bé. Però en cap altre lloc com a la Corunya experimentareu la convivència entre la cuina tradicional i la renovadora.

Per fer boca / Gurmet vs Foodie
L'hora de les xefs

A la cuina
Menú d'agost
El mar i la fruita dolça són els protagonistes del nostre menú més estiuenc. Quan gairebé tothom està de vacances, apostem per plats lleugers, refrescants i saludables que aprofitin el bo i millor del rebost d'agost. I, si els acompanyem amb un bon pa artesà, l'àpat serà rodó. Aprofiteu el bon temps per gaudir de l'aire lliure i del bon menjar. Les vacances s'ho valen.

A la cuina / El xef a casa
Un gaspatxo a la maresmenca
Pep Nogué gaudeix dels productes de temporada del Maresme (cireres, és clar!) i prepara, amb Sandra Stefani, un gaspatxo ben saludable que la nostra xef a casa amaneix amb el millor oli

A la cuina
'Brunch' mediterrani
Receptes per viatjar de Grècia al Marroc

A la cuina / Masterclass
Flors
L'ús de flors a la cuina no és nou, però els últims anys ens hem acostumat a veure com ens serveixen més plats amb la presència de pètals. Les flors no tan sols aporten bellesa i frescor a la recepta, sinó que també li donen un toc de sabor diferent. Vigileu, heu de fer servir només les que s'han conreat per a ús alimentari.

A la cuina
Pícnic d'arrossos
No cal anar passejant la paella amunt i avall per gaudir d'un bon arròs a l'estiu. Aquest ingredient és fantàstic per preparar plats per endur-nos a la platja, al camp o on ens vingui més de gust, i només cal que llegiu aquestes receptes per saber com fer-los!

A la cuina / Plaers Saludables
'Fake food'
La reducció de proteïnes animals ens ajuda a incorporar més verdures, cereals i proteïnes vegetals a la dieta, i això és positiu

A la cuina
Alfàbrega
El pesto l'ha fet famosa al nostre rebost, però, més enllà d'aquesta salsa, l'alfàbrega ens aporta incomptables propietats gustatives, aromàtiques i digestives. La que fem servir habitualment és l'anomenada 'genovesa', de fulles grosses i aroma intensa, però la morada, de fulles més petites, també ens aporta un toc de color diferent als plats.

A la cuina / Dolç i sa
Dolços per menjar-se el món
Ni de vacances descansa la nostra pastissera particular. Gemma Clofent visita gustativament tres continents diferents per mitjà de les postres de tres països: un pastisset de pasta de full farcit del Marroc, una llaminadura de rovell del nord-est del Brasil i un dolç amb massa d'arròs tradicional del Japó. Quines vacances més saboroses!

Al celler / Tria de tres
Cerveses artesanes per refrescar l'estiu
La calor i la xafogor suggereixen que acompayem els plats amb begudes fredes

Al celler
10 frases que cal dir per ser un autèntic 'winelover'
Saber parlar de vins (o fer-ho veure) sempre queda bé. Aquestes deu frases us poden salvar en més d'una conversa. I, de passada, us alertem dels falsos mites perquè eviteu el ridícul.

Al celler / Remena, nena!
Joc de dames a la Dama
Yhanna Pardo és tota una experta en cocteleria i ho podeu comprovar a la barra de la Dama

Al rebost / Calendari
Agost
A l'estiu toca refrescar-se com calgui i on calgui, i amb aquestes begudes us garantim que podreu fer-ho a qualsevol hora!

Al rebost / Decàleg
Tomàquet Rosa
El sabor rosat
El rosa és el més conegut dels tomàquets buits. Gros, amb sacsons de tonalitat rosada, és perfecte per farcir-lo. Té un gust refrescant, ideal per menjar-lo cru en amanides i plats freds.

Al rebost / Tant de gust
De tot, amb tomàquets
Amb la marca Laris, Agrogust elabora tota mena de productes amb els millors tomàquets del Maresme

Al rebost / Adreça Gormanda
Les galetes més casolanes
Un obrador del centre de Girona ofereix una gamma variada d'aquests productes, que elaboren de manera artesana i a la vista del públic, amb ingredients naturals i de proximitat. Tenen més d'una quinzena de galetes, que venen a granel o en capses assortides.