
Cargols. Sabor de primavera
Vermut / Mercat de maig
Xarop de pinya d'avet
Aroma d'alta muntanya
Vermut / Mercat de maig
Poltre de muntanya
La carn del cavall pirinenc català
Vermut / Mercat de maig
Remolatxa
L'arrel més acolorida
Vermut / Mercat de maig
Moixernons
Bolets amb flaires de primavera
Vermut / Mercat de maig
Avellana de Reus
Les perles de la fruita seca
Genis del foc
Toni Viñas
Pastisseria La Vienesa
És l'exponent de la tercera generació d'una família de pastissers que es va forjar a Sant Feliu de Guíxols. Aquest geni del dolç ha estat reconegut amb premis internacionals que evidencien la seva capacitat artística a l'obrador, on combina nous productes creatius amb dolços tradicionals catalans. La unió d'herència i innovació en el seu vessant més llaminer.
De cru a cuit
Cargols
Les cloves més preuades de terra endins
LA cargolada més antiga de la qual es té constància a Catalunya va tenir lloc fa 50.000 anys a l'Alta Garrotxa. Quina dèria, la cargolaire! Incompresa per molts paladars forans, el cert és que a casa nostra és una de les delícies boscanes més desitjades.
Proposta del mes
Maionesa
El secret de l'art de batre
És potser, la salsa més universal. Potser també per això, el seu origen històric i el seu nom són motiu de debats abrandats. I tot plegat per una simple emulsio que, vista amb ulls de gormand, sembla pura alquímia feta només amb ous, oli i sal. Tres ingredients senzills per a una tècnica que no n'és tan: no se us han negat mai?
Celler / El celler
Casa Gran del Siurana
El somni del Priorat
Anem fins a Bellmunt del Priorat per tastar els vins de gamma alta de la Casa Gran del Siurana.
Celler / El sommelier a casa
El canvi climàtic i el vi
Possibles efectes de l'escalfament global en les vinyes
Celler / Taula de tast
De La mare terra
Quatre propostes de vins respectuosos amb el medi ambient
A fons
Ranxo de pescadors
L'essència de la cuina de mar
Són alhora cuiners i pescadors, i com a homes de mar reserven els seus secrets només per als qui els rellevaran a la barca. Però aquí ens expliquen com temps enrere a alta mar preparaven alguns dels plats més suculentas del nostre receptari tradicional.
Tastaolletes / Menjar i salut
Espècies i condiments
El poder culinari, i fins i tot saludable, d'aquests condiments digestius no solament rau en l'element (o l'aliment) escollit, sinó en la quantitat que se n'afegeixi al plat.
Tastaolletes / La cuina del congelat
Amanides ben fresques
Tastaolletes / La vevera de...
Pere Tàpies, màrques de la nyora
Fa més de deu anys que parla de gastronomia a Tàpias variades (Catalunya Ràdio) i acaba d'emetre el programa 200 de Tàpias a la carta (Xarxa de Televisions Locals). No és estrany, per tant, que ja li hagin concedit més de 40 títols nobiliaris gastronòmics.