
Carxofes
Vermut
Malena
Una cuina que fa viatjar a Lleida
Vermut
L'ànec selecte
Els millors foie gras de França tenen un aparador a Barcelona gràcies a Halagos, una botiga per a gurmets
Mercat
Cargols
Omnipresents en els fogons lleidatans
És temps d'atrevir-se amb alguna recepta de cargols, comprar un exemplar de lluerna per fer-ne un bon suquet i proveir-se d'un grapat de maduixots. Assaboriu un excel·lent condiment per a les amanides, els créixens, i perfumeu la paella amb filaments de safrà, l'espècia més cara.
Mercat
Safrà
L'espècia més cara
Mercat
Maduixots
De procedència xilena
Mercat
Lluerna
Ideal per a brous
Mercat
Créixens
Lleugerament picants
Genis del foc
Jean Louis Neichel
Ambaixador del gust
Format als fogons d'Alsàcia en el moment d'eclosió de la nouvelle cuisine, va entrar a casa nostra per la porta d'El Bulli, agafant-ne les regnes quan encara no era un restaurant famós. Des del 1981 està establert a la ciutat de Barcelona.
De cru a cuit
Carxofes
Cors tendres
Des que aquesta hortalissa punxeguda i carnosa va ser domesticada per l'home, ha anat engruixint la cort dels vegetals saludables i culinàriament versàtils.
Proposta del mes
El gust de la diferència
Una nova mirada a la cuina tradicional catalana
Hi ha gustos i textures que personalitzen la nostra cuina respecte a la resta. En aquest article us proposem conèixer-ne alguns i descobrir les seves virtuts a través de l'elaboració de quatre receptes tradicionals.
Món Sucre
Galetes
Delícies cruixents d'elaboració casolana
Amb uns coneixements mínims i una mica de fantasia, tothom, fins i tot els nens, pot preparar galetes variades i saboroses. Aquest producte tan llaminer és, a més, un excel·lent acompanyant per al te i el cafè.
Celler
L'art de les etiquetes de vi
Quan el baró Philippe de Rothschild va encarregar l'etiqueta del seu vi a un pintor avantguardista, segurament no s'imaginava que seria l'inici d'una estreta relació -que encara persisteix- entre dos mons: el vi i l'art. I, en la secció Gran Reserva, una tria de les cerveses negres més apreciades.
Gran Reserva
Cerveses negres
Una tria d'aquests apreciats alcohols d'alta fermentació
Erdinger Weisbier Dunkel. Gulden Draak. Leffe. Chimay Grande Reserve. Douglas Schot Ale. La Trappe Dubel.
Gran Reserva
Premiats al Saló del Vi
Aquesta cita aplega els millors viticultors del món
Destinacions amb gust
El Maresme
Pinzellades de sabor
Sota l'ombra de la serralada Litoral, aquesta comarca costanera és privilegiada pel que fa als aliments que li són propis -com els pèsols, que a l'abril estan en el seu millor moment. Potser per això, en aquesta terra de clima suau hi treballen alguns dels xefs més prestigiosos del nostre país.
Menjar i salut
La dieta de l'esportista
Practicar un exercici físic, regularment o de manera esporàdica, comporta sempre una despesa energètica que és convenient compensar amb una ingesta suplementària de nutrients i una bona hidratació.
La nevera de
Carme Riera
Un banquet literari
L'escriptora i professora de literatura espanyola Carme Riera ens repassa l'evolució de la fam i l'opulència humana, des dels clàssics del Segle d'Or fins a les obres més contemporànies.
Catalunya plat a plat
Plats per recuperar les forces
A cavall entre les comarques del Baix Ebre i el Montsià, al Delta de l'Ebre s'hi practica una cuina amb una forta personalitat que té les seves bases en els productes tradicionals del mar i l'horta.
L'art de viure
Aliments ben congelats
El congelador està assumint, cada vegada més, el paper que tradicionalment havia tingut el rebost. Però congelar els aliments requereix seguir unes pautes que assegurin que, un cop els descongelem, mantinguin les seves propietats intactes.
Tendències
Tot terrissa
Sabors del món
Nova Orleans
Peix i marisc servits a l'estil crioll