
El festival de la closca
Vermut
Hostal de la Plaça
Supervivència de la tradició al Maresme
Vermut
Un punt dolç
La pastisseria Sant Antoni de Barcelona és un centre de peregrinatge per als amants de la qualitat
Mercat
Tòfona
El caprici negre
Comenceu l'any amb un perfum inconfusible, el de la tòfona. Seguiu amb uns cruixents rotllets de pasta brick i unes dolcenques fulles d'enciam vermell. Assaboriu també una carn de qualitat, el crostó de vedella, i acabeu amb les notes suaus del formatge holandès edam.
Mercat
Formatge edam
Una bola consistent
Mercat
Pasta brick
L'embolcall cruixent
Mercat
Enviam vermell (lollo rosso)
Una opció sana i saludable
Mercat
Crostó de vedella
Carn de primera categoria
Genis del foc
Montse Estruch
El reflex d'una vida entre fogons
Quan els pares d'aquesta manresana van llogar el local de El Cingle, a Vacarisses, ella sols tenia quinze anys. El pas del temps i una formació al costat de grans xefs li han despertat un ferm propòsit: provocar les millors sensacions amb els seus plats.
De cru a cuit
Vainilla
Aroma en estat pur
Aquestes beines d'aspecte descuidat són un dels aromatitzants més populars del món. Deixeu-vos seduir per l'aroma de la vainilla, tal com van fer els conqueridors que la van portar del Nou Món, i feu-ne un ingredient destacat de les vostres preparacions.
De temporada
Amanides d'hivern
Plats complets amb ingredients de temporada
L'hivern ens porta una colla d'aliments deliciosos i molt saludables. No deixeu passar l'ocasió d'aprofitar-los per preparar les amanides que us suggerim.
De cru a cuit
El festival de la closca
Homenatge culinari a les petxines i els cargols
De formes i tamanys ben variats, aquests mol·luscs de closca dura tenen un gran predicament en els nostres fogons, segurament perquè incorporen tots els perfums del mar als nostres plats.
Món Sucre
Dolços que no pesen
Com preparar delicioses postres integrals
Aquest mes us fem tres propostes de dolç amb un denominador comú: la utilització de farines integrals. Comprovareu que obtindreu pastes altament saludables sense renunciar al sabor de la pastisseria tradicional.
Celler
Vins nous, vins de moda
Les últimes tendències vinícoles
En les tres últimes dècades, els elaboradors catalans han capitanejat una revolució vinícola de primer ordre que s'ha traduït en vins innovadors i competitius que triomfen en els mercats. I, en la secció Gran Reserva, Joan Múrria ens ha preparat una acurada selecció d'uns vins generosos actualment en declivi, els rancis.
Gran Reserva
Vins rancis
Uns generosos nobles envellits per oxidació
Rovira. Dels Arcs Ranci sec. De Muller Ranci dolç. De Muller Ranci sec. Pedro Masana Ranci. Gandesa Ranci sec
Gran Reserva
Pels sentits del vi
Visites guiades de temàtica vinícola al Palau Robert
Destinacions amb gust
La Vall del Riu Corb
Un passeig deliciós per un oasi de secà
Els pobles que conformen la vall del riu Corb estan repartits en dues comarques, l'Urgell i la Conca de Barberà, però els uneix una estreta llengua d'aigua, el riu Corb i, el que és més decisiu, una forta voluntat de ser. Un afany que es materialitza també en la seva cuina, un bon exponent de la vida a les terres de l'interior.
Menjar i salut
Per què tinc colesterol?
Una dieta rica en greixos saturats és el principal desencadenant d'aquest problema de salut que ja afecta al 20% dels catalans.
La nevera de
Guillermina Motta
Picant, picant
Si la cantautora Guillermina Motta hagués d'elegir entre una bona tertúlia i una bona taula, amb tota probabilitat es quedaria amb la primera. De totes maneres, se la pot seduir, gastronòmicament parlant, amb plats exòtics i generosament especials.
Catalunya plat a plat
Pla de l'Estany
La cuina d'una terra fèrtil
La gastronomia d'aquesta comarca té dues influències. D'una banda, el receptari empordanès, materialitzat en receptes com els platillos, i de l'altra, la cuina de muntanya, amb una base de bolets.
L'art de viure
Aliments ben conservats
Frescos o cuinats, els aliments de la nevera han de protegir-se amb un embolcall o un recipient que en garanteixi una bona conservació. Conèixer cada material ens permet aprofitar-ne els avantatges i defugir els inconvenients.
Tendències
Bonic i barat
Aquest mes us proposem que visiteu les botigues de preus baixos -els antics Tot a 100- i comproveu com, sovint, s'hi poden trobar objectes ben vistosos a uns preus que no fan mal. Us n'oferim una petita mostra.
Sabors del món
Buenos Aires
La litúrgia de l'asado, un menjar que s'ha de degustar en colla