Troba la teva recepta
CUINA compta amb el suport de les marques que estimen la gastronomia

Revista CUINA

Portada Cuina 2
Cuina núm. 2. Abril 2001

Espàrrecs amb les receptes més sorprenents

En aquest número

Vermut

Cal Xim

Foc i cristall al Penedès

Pau Arenós (text)

Vermut

El Magnífico

Els millors cafès del món

Cristina Serret (text)

Vermut

Helena García Melero

Entre notícia i notícia, la periodista catalana encara té temps de gaudir de la cuina.

Clàudia Pujol (text)

Mercat

La maduixa

Molt rica en vitamina C i amb propietats diürètiques

És temps de maduixes. També és un bon moment per comprar verdures com el card i la rúcola, formatge Idiazabal, verat, i filet i llom de porc.

David Lienas (text), Xabier Mendiola (fotografia)

Mercat

El verat

Un peix molt econòmic

David Lienas (text), Xabier Mendiola (fotografia)

Mercat

Idiazabal

Amb gust de fumat

David Lienas (text), Xabier Mendiola (fotografia)

Mercat

La rúcola

Molt aromàtica

David Lienas (text), Xabier Mendiola (fotografia)

Mercat

El card

Una verdura típica de la conca nord del Mediterrani

David Lienas (text), Xabier Mendiola (fotografia)

Mercat

El millor del porc

Per a coccions sense líquids

David Lienas (text), Xabier Mendiola (fotografia)

Genis del foc

Flip Planas, Oriol Lagé

El triomf de la intuïció

Hi ha clients que esperen amb ànsia el començament de cada mes per tastar el nou menú que el Flip Planas i l'Oriol Lagé serveixen al seu restaurant de Barcelona, l'Ot. En poc més de quatre anys, aquesta parella ha aconseguit seduir a crítics i, encara més, a la gent del carrer.

Xavier Sust (text), Enrique Marco (fotografia)

De cru a cuit

Espàrrecs

L'Hortalissa més versàtil

Blancs, verds o violetes, aquestes fibroses tiges que arriben amb la primavera donen categoria al plat en les seves múltiples possibilitats culinàries.

Toni Massanés (text), Jordi García (fotografia)

Proposta del mes

Artistes de les mones

Per Pasqua, la xocolata pren forma. Antoni Escribà, Joan Baixas, Enric Rovira, Carles Mampel i Toni Vinyes han fet per a nosaltres unes figures que ratllen la genialitat.

Pep Palau (text), Enrique Marco (fotografia)

Món Sucre

Irresistiblement vermells

Postres amb móres, gerds, maduixes i aranyons

Vénen del bosc per donar un toc elegant a les postres. I encara més que això. Aquests fruits, petits i d'aspecte delicat, concentren uns sabors intensos. Aprofitem-los com es mereixen.

Jordi Butrón (text), Becky Lawton (fotografia)

Celler

Matrimonis gastronòmics

Com maridar amb èxit vins i formatges

Els vins i els formatges s'acostumen a combinar per afinitat o per contrast de gustos. Però hi ha més possibilitats. Us convidem a tastar uns quants maridatges que segur que us sorprendran. I, en la secció de Gran Reserva, una selecció de moscatells.

Clàudia Pujol (text), AJJ Estudi (fotografia)

Celler / Gran reserva

Moscatells

Una selecció d'aquest vi dolç, amb un toc internacional

David Molina (text), AJJ Estudi (fotografia)

Destinacions amb gust

La Noguera

Una cuina marcada pel paisatge

Les coques de recapte, els panadons i els caragols són alguns dels representats dels fogons noguerencs. Uns fogons -cada vegada més dinàmics- que combinen la cuina de secà amb els productes sorgits de les planes fluvials.

Vidal Vidal (text), Jaume Balanyà (fotografia)

Menjar i salut

Un reforç primaveral

Productes rics en vitamines i minerals com els rovells d'ou, les pastanagues, els llegums, el marisc i els espinacs, entre d'altres, ens aporten els nutrients que el nostre cos requereix després del llarg i fred hivern.

Eva Rovira (text), David Lienas (recepta)

L'art de viure

El joc dels plats

Com utilitzar les distintes peces que conformen la vaixella

La teoria diu que a cada menjar li correspon una peça concreta. A la pràctica, podem resoldre un àpat amb els plats plans, sopers i de postres.

Assumpta Miralpeix (text)

Tendències

Motllos per a pastissos

Cristina Serret (text), Xabier Mendiola (fotografia)

Receptes

Alvocats farcits

Encarna Gil

Sopa de bolets i carabassa, amb foie-gras, agredolç de mel i ous de guatlla pochés

Flip Planas, Oriol Lagé

Ous passats per aigua amb puntes d'espàrrec

Ferran García

Pastís d'espàrrecs amb salmó fumat i salsa tàrtara

Ferran García

Lluç a la basca amb espàrrecs

Ferran García

Xop Suei de pollastre i gambes amb verduretes

Ferran García

Milfulls amb iogurt grec, fruits vermells i menta

Jordi Butrón

Nata, maduixots, xocolata calenta i cruixent de regalèssia

Jordi Butrón

Gerds saltejats amb crema de canyella i formatge fresc

Jordi Butrón

Amanida tèbia de mongetes tendres

Bruno Morant

Risotto de ceps

Bruno Morant

Rap a la romana

Bruno Morant

Crema amb compota de poma i ruibarbre

Bruno Morant

truita souflé de maduixes

Llom de porc farcit

Macarrons amb bolets i formatge

Manel Martí

Arròs amb surenys i parmesà

Manel Martí

Ous amb minestra de verdura

Manel Martí

Trinxat de botifarra i calçots arrebossats

Manel Martí

Maduixes a la Romanoff

Manel Martí

Espatlla de xai farcida

Remei Reculons

Amanida de bacallà

Maria Ferrer

Colomí estofat

Remei Reculons

Truita farcida de gambes i tonyina

Maria Ferrer

Flam de mató

Remei Reculons

Coca de pa amb escalivada i sardines

Quim Marquès

Patates noves amb sal, sipionets i formatge

Quim Marquès

Calamarsets amb saltat d'hivern

Quim Marquès

Arròs amb sipia, ceps i gambes

Quim Marquès

Escudella de pescadors

Quim Marquès

Llom de llobarro amb patates confitades

Quim Marquès

Pintada rostida amb vi negre del Priorat

Lluís Bernils

Tàrtar de rap amb escamarlans saltats

Lluís Bernils

Timbal de bacallà amb samfaina seca

Lluís Bernils

Canelons de taronja amb salsa de móres i maracujà

Pau Bernils

Pa de pessic

Crema de mantega

Crema de xocolata

Pastís de iogurt

Últims números publicats

En vols més?

Subscriu-te al Newsletter de Cuina i rep cada setmana les millors receptes i les millors propostes gastronòmiques a la teva bústia

 
Portada Cuina 289

INSPIRACIÓ MEDITERRÀNIA

  • Per estar al dia en el món gastronòmic
  • Ana Ruiz

ESCULL LA TEVA OFERTA I SUBSCRIU-T’HI AVUI MATEIX!

SUBSCRIU-T'HI

Números endarrerits

En vols més?

Subscriu-te al Newsletter de Cuina i rep cada setmana les millors receptes i les millors propostes gastronòmiques a la teva bústia

 

© Cuina.cat. Tots els drets reservats. C/ Perú, 186. 08020. Barcelona.

Amb la col·laboració de: