Troba la teva recepta
CUINA compta amb el suport de les marques que estimen la gastronomia

Revista CUINA

Portada Cuina 110
Cuina núm. 110. Setembre 2010

Especial vins i caves

En aquest número

Mercat / Al cistell

Codony

Fruita típica de tardor

Francesc Murgadas (text), Anna Garcia Frigola (fotografia)

Mercat / Al cistell

Oli de gira-sol

Fruit de la llavor de l'astre rei

Francesc Murgadas (text), Anna Garcia Frigola (fotografia)

Mercat / Al cistell

Confit d'ànec

El 'canard' en conserva

Francesc Murgadas (text), Anna Garcia Frigola (fotografia)

Mercat / Al cistell

Most

Raïm en estat pur

Francesc Murgadas (text), Anna Garcia Frigola (fotografia)

Mercat / Al cistell

Cargol

Ni carn ni peix, però amb tot el gust

Francesc Murgadas (text), Anna Garcia Frigola (fotografia)

Mercat / Al cistell

Llorer

La corona dels herois

Francesc Murgadas (text), Anna Garcia Frigola (fotografia)

Mercat / Al cistell

Cloïssa

El festival de la closca marinera

Francesc Murgadas (text), Anna Garcia Frigola (fotografia)

Mercat / Al cistell

Mabre

Del fons sorrenc

Francesc Murgadas (text), Anna Garcia Frigola (fotografia)

Mercat / Al cistell

Tamarinde

Un fruit asiàtic, fort i àcid

Francesc Murgadas (text), Anna Garcia Frigola (fotografia)

Mercat / Al cistell

Capsetes

Llaminadura de les Terres de l'Ebre

Francesc Murgadas (text), Anna Garcia Frigola (fotografia)

Mercat / Adreces gormandes

Oli, mel i torrons artesans i catalans

El rebost Els Vilars, d'Os de Balaguer, promociona els productes propis i de la zona del Montsec

Carme Gasull (text), David del Val (fotografia)

Mercat / Tant de gust

Fruits saborosos, del tros al pot

Carme Gasull (text), Rafael López-Monné (fotografia)

Mercat / Taula de tast

El sabor d'un país

Tres blancs, un rosat i un negre de diferents DO catalanes

Ángel Garcia Petit (text), Casa Bardella (fotografia)

Mercat / Glop a glop

Un celler ancestral amb vistes al futur

Oller del Mas elabora vins de 'château' al Bages

Josep Sucarrats (text)

Fogons / Bo i sa

Menú de setembre

Venim del nord, venim del sud, sembla que canti la proposta que aquest mes fa la xef entre Andalusia i Catalunya

Carme Ruscalleda (receptes i cuina), Becky Lawton (fotografia)

Fogons

Broquetes

Menges en un punxó

El pare de la criatura és l'ast, la broca de fusta amb que els prehistòrics enfilaven l'animal mort per coure'l a les flames. El pas del temps i les diferents cultures culinàries han farcit un receptari inacabable de pintxos.

Francesc Murgadas (text), Iker Erauzkin (receptes i cuina), Becky Lawton Studio (fotografia)

Fogons / I per postres...

Vins i tardor

Les propostes de Jordi Roca ens recorden que és temporada de verema i que ja som a punt d'endinsar-nos en una nova estació.

Jordi Roca (receptes i cuina), Becky Lawton (fotografia)

Especial vins i caves

50 respostes sobre el vi i el cava

T'expliquem tot el que et cal saber per gaudir encara més dels brindis

Posem els vins i els caves de Catalunya a l'abast de tothom, amb propostes, novetats i respostes a les preguntes que sempre t'havies fet.

Àngel Garcia Petit (text), Adelf Morales (receptes i cuina), Raül Balam (receptes i cuina), Sergi de Meià (receptes i cuina), Albert Enrich (receptes i cuina), Enrique Marco (fotografia)

Especial vins i caves

Quin vi hi poso?

Existeix el maridatge perfecte? Potser no, però us donem les claus imprescindibles per trobar la beguda ideal per acompanyar els vostres plats. Quatre joves xefs de Barcelona ens ajuden a experimentar-ho amb plats seus.

Àngel Garcia Petit (text), Adelf Morales (receptes i cuina), Raül Balam (receptes i cuina), Sergi de Meià (receptes i cuina), Albert Enrich (receptes i cuina), Enrique Marco (fotografia)

Especial vins i caves

50 respostes sobre vins i caves

Sabeu la diferència entre un vi de finca i un vi de la terra? O entre un cava extra brut i un brut nature?

Totes les respostes sobre la compra, el consum i la conservació dels vins i caves de Catalunya. Aquest qüestionari us ajudarà a ampliar la cultura vinícola de manera distesa. La sommelier Meritxell Falgueras ens ha assessorat per aconseguir-ho!

M. Falgueras (text), C. Gasull (text)

Especial vins i caves

Toni Bru

El celler de l'Àspic

Situat a la capital del Priorat, no és estrany que el vi sigui un dels protagonistes més destacats d'aquest restaurant de cuina catalana i de producte, que aquest xef de Cabacés capitaneja amb passió sota els auspicis de la filosofia culinària de Slow Food. Ens proposa, així, una carta que canvia cada temporada, basada en l'amor per la terra i els productes que li són propis.

Xavier Sust (text), Enrique Marco (fotografia)

Sortim / Restaurants

Tríbia

Cuina i vi al complex de Can Bonastre

Manel Guirado (text)

Sortim / Espai dels lectors

Conserves de bolets

Pep Nogué (text)

Opinió / Petits Fours

Barcelona és bona

El mercat de la capital atreu xefs d'avantguarda

Salvador Garcia-Arbós (text)

Receptes

Ajoblanco de pinyons, figues i raïm

Carme Ruscalleda

Serrans amb suc

Carme Ruscalleda

Ploma ibèrica amb 'migas' de verema

Carme Ruscalleda

Cóc de tomàquets verds

Carme Ruscalleda

Broqueta de pi, poma, xai i flor de taronger

Iker Erauzkin

Broqueta de gambes amb coco i flors

Iker Erauzkin

Broqueta de romaní, pinya i tonyina

Iker Erauzkin

Broqueta de fruita a daus i la seva crema sabalona

Iker Erauzkin

Infusió de móres amb merlot i anxoves

Jordi Roca

Postres de músic

Jordi Roca

Escuma de roses amb litxis

Jordi Roca

Amanida d'arròs basmati

Montse Tapia (recepta), Cristina Rivarola (fotografia)

Tàrtar d'ostres, vieires, guacamole i gelatina de cava

Adelf Morales i Eva Melé

Lloritos, salsa dels interiors i mostassa verda

Raül Balam i Judith Cercós

Cabrit de tòrrec cuit sis hores amb mongetes i menta

Cèsar Cánovas i Sergi de Meià

Tàrtar de pinya i sopa de flor de taronger

Marta Cid i Albert Enrich

Llom de bacallà amb tomàquet de pera, albergínia i olives negres

Toni Bru

Milfulls de figues

Elisabet Florensa Casals

Últims números publicats

En vols més?

Subscriu-te a CUINA, per 2,5 € al mes i emporta't un xolís d'Adons valorat en 14 € de regal! No t'ho pensis més i aprofita aquesta oferta!

 
Portada Cuina 284

ARRODONEIX ELS TEUS PLATS!

  • Tot el que heu de saber per estar al dia
  • Marc Pérez i Tania Doblas

ESCULL LA TEVA OFERTA I SUBSCRIU-T’HI AVUI MATEIX!

SUBSCRIU-T'HI

Números endarrerits

En vols més?

Subscriu-te a CUINA, per 2,5 € al mes i emporta't un xolís d'Adons valorat en 14 € de regal! No t'ho pensis més i aprofita aquesta oferta!

 

© Cuina.cat. Tots els drets reservats. C/ Perú, 186. 08020. Barcelona.

Amb la col·laboració de: