
Un estiu per menjar-te'l
Plats del mes
Idees per a les sobretaules més gurmets
Genis del foc
Mariano Gonzalvo
Lo Paller del Coc
A 1.040 m d'altitud, a la vall d'Àssua, allà on les vaques fan broma amb els pastors i les àguiles els riuen les gràcies, és l'indret on aquest aragonès ha aixecat un espai gastronòmic en un antic galliner.
Per fer boca / Gastropistes
Un estiu al terrat
Segur que des de moltes terrasses hi ha bones vistes, però encara són millors si som una mica més amunt, i això és el que podem fer en alguns dels 'rooftops' més atractius de la costa catalana: menjar, beure i contemplar el paisatge.
Per fer boca / Taula reservada
Connexió Barcelona-Londres
Baló, l'aposta valenta i personal d'una parella de joves cuiners a les Corts
Per fer boca / 24 hores
La Valletta
Per fer boca / Caçasabors
Sangria a punt per beure
Arriba l'estiu, la calor i les ganes de compartir bones estones en què la sangria pot tenir un bon paper. Una beguda refrescant que Yzaguirre ven envasada i a punt per consumir, ben fresca.
Per fer boca / Gastroquiz
Adrià Edo
Ditifet
Des de petit sentia curiositat per la cuina i va decidir formar-se a l'Escola d'Hostaleria de Girona. Ha cuinat en diversos restaurants de la ciutat, com El Celler de Can Roca, i el 2021 va obrir un projecte engrescador, el Ditifet.
A la cuina
Menú d'estiu
El peix, el marisc, les amanides i les fruites de pinyol són les reines del juliol i de l'agost, a la cuina, i per això Francesc Murgadas ens proposa un menú per gaudir d'aquests productes estiuencs durant els mesos de més calor, amb plats fets amb enciam trocadero, cloïsses, préssec blanc i rascassa.
A la cuina / Master Class
Proteïna vegetal
Tant si és per seguir una dieta vegana o vegetariana com per curiositat o per consciència mediambiental, la veritat és que el consum de proteïna vegetal que imita el gust, la textura i els usos de la carn està a l'alça. Aquest mes, Carme Ruscalleda ens n'explica tots els secrets i ens proposa fer-ne unes bombes boníssimes plenes de sabor.
A la cuina
La Formentera de Nandu Jubany
El cuiner osonenc Nandu Jubany passa els estius a Formentera. En aquesta illa balear, en què ja té quatre restaurants i on aviat n'obrirà un altre, hi cuina la tradició local amb el seu toc personal. El xef ha rebut l'equip de CUINA a Es Còdol Foradat, a la platja de Migjorn, el seu bar de platja més preuat, un restaurant amb molta ànima on ens ha cuinat quatre plats amb tot el sabor illenc.
A la cuina / La convidada
Un tast de tarragonisme al cor de la comarca
Aquest mes, el partit el jugo a casa: em desplaço fins a la Nou de Gaià, a tocar de Tarragona, per degustar un plat de romesco dels de tota la vida preparat per Berna Rios, un gestor cultural apassionat de la cuina i el territori.
A la cuina
Un estiu per menjar-te'l
Durant les vacances, tenim més temps lliure i, per tant, podem dedicar més estona a la cuina. És el moment, doncs, de tastar receptes refrescants, amb productes de temporada i, fins i tot, amb algun toc exòtic, com la llet de coco o les aromes del sud-est asiàtic. En aquestes pàgines us proposem plats lleugers, fàcils de preparar i per a tots els àpats, com un pastís de carn, un esmorzar que recorda els 'brunchs' novaiorquesos, uns macarrons molt aromàtics, una 'quiche' plena de color, unes broquetes de pollastre i una sopa dolça. Bon profit!
A la cuina / Plaers saludables
Com podem millorar l'absorció de ferro?
El ferro és imprescindible per al bon funcionament de l'organisme, però hem de saber com podem ingerir els aliments més rics en aquest mineral per absorbir-lo de manera adequada i aprofitar-ne tots els beneficis.
A la cuina
El peix més estiuenc
Alguna cosa tenen les sardines que, a l'estiu, omplen les taules dels restaurants, els bars de platja i els jardins d'arreu del país. Potser és perquè són fàcils de preparar –n'hi ha prou amb fer-les a la brasa, amb all i julivert– o potser és que en aquesta època de l'any n'és temporada. Sigui com sigui, més enllà de les receptes clàssiques, hi ha moltes maneres de menjar el peix més estiuenc, i aquí trobareu tres fórmules fàcils i boníssimes: podeu posar les sardines en una amanida, les podeu barrejar amb pasta, al més pur estil de Sicília, o acompanyar-les amb unes torrades aromatitzades amb herbes provençals.
A la cuina / Les postres de casa
Dolços i refrescants
Hi ha res millor que unes postres ben fresques per posar la cirereta als àpats estiuencs? Aquest estiu, Gemma Clofent no fa servir cireres per refrescar-nos, però sí que ens proposa tres dolços boníssims que, a més de satisfer-vos, us refrescaran amb fruites com les maduixes, el coco, el mango i la fruita de la passió, que són una delícia!
Al celler / Tria de tres
Els vins de Barberà de la Conca
Tastem els vins del municipi que va veure néixer el primer celler cooperatiu de l'Estat, amb el trepat com a protagonista
Al celler
Un àpat entre vinyes
Sis cellers amb restaurant per gaudir de la gastronomia i el vi en un entorn únic
Al celler / Pel broc gros
Un bar amagat al Born amb el millor rom de la ciutat
Collage és una cocteleria moderna d'aromes caribenyes, amb copes d'autor excel·lents i 200 ampolles de rom
Al rebost
Calendari
Estiu
Us agrada la síndria? Si no us ho heu pensat ni un segon abans de respondre que sí, tenim una bona notícia: per fi n'és temporada per omplir el cistell!
Al rebost / Decàleg
Pebrots
Dolços, picants, verds, vermells, grocs, taronges, grossos, petits... De pebrots n'hi ha per triar i remenar i, de fet, se'n coneixen més de 2.300 varietats diferents, incloent-hi alguns dels aliments més picants del món. A casa nostra, és l'ingredient imprescindible de moltes receptes estiuenques.
Al rebost / Tant de gust
La revolució dels tomàquets
Let it out
Al rebost / L'adreça
Pastisseria creativa al mercat
Maison Marcel, Andrea Dopico i Franck Wenz han convertit un racó del mercat de Sant Feliu de Guíxols en un obrador de pastisseria i brioixeria creativa, fruit de la seva experiència en algunes de les millors cuines i establiments de Catalunya i de França.
Fora de carta / Quadern dels bojos
Bojos per la vichyssoise
Potser no és tan popular a les nostres cuines com el gaspatxo o el salmorejo, a l'estiu, però aquesta crema de porros de nom afrancesat és una de les millors maneres de refrescar-nos menjat quan la calor es fa notar. Amb pocs ingredients i una estona de nevera, podeu menjar-ne a qualsevol hora!
Fora de carta / Fes-me feliç
Glòria Serra
Una pluja de regals gastronòmics per a la periodista de La Sexta establerta a Barcelona
Fora de carta / Sopa de lletres
La cuina tradicional catalana és lleugera?
Tenim una imatge de la nostra gastronomia basada en menges hipercalòriques que ens fa oblidar plats tan estiuencs com la samfaina, els suquets i els romescos. És l'hora d'actualitzar la manera de veure i viure les nostres receptes tot l'any, i també la de gaudir-ne.
- Rotlles d’enciam i margalló
- Sopa de cloïsses
- L’amanida pagesa d’Es Còdol Foradat
- Macarrons ratllats amb alfàbrega i pinyons
- Quiche de tomàquet
- Espaguetis amb sardines i fonoll
- Pa de llavors amb sardines, tomàquet i herbes
- Torrada de pebrot escalivat amb formatge
- Fideuada amb gambes i calamars
- Arròs de llagostins i secret ibèric
- Cap-roig amb anxoves
- Llagosta amb arròs melós i el seu coral
- Rotja a la brasa
- Romesco de rap amb fesols del ganxet i gamba de Tarragona
- Pastís salat de carn i espinacs
- Broquetes de pollastre satai
- Sardines a la brasa amb llimona i olives verdes
- Pebrots de Padrón amb calamarsons
- Pebrots del piquillo farcits de tonyina
- Préssecs rostits amb ametlla
- Greixonera a la catalana
- Crema de fruita de la passió amb escuma de iogurt
- Semifred de festucs i maduixes
- Pannacotta de mango i coco
- Amanida de tires de pastanaga amb vinagreta de cítrics
- Bombes de carn vegetal amb panses i pinyons
- Esmorzar d’alvocat, papaia, fruita vermella i espirulina
- Sopa de meló i llet de coco amb crocant de fruita seca
- Amanida de llenties i caviar amb vinagreta d’all rostit
- Melmelada de pebrot verd
- Oli picant
- Paté de pebrot