L'estiu més refrescant
Per fer boca
Plats del mes
Tot el que heu de saber per estar al dia
Per fer boca / Entrevista
David Ruiz i Sandra Vidal
Cal Jet
A l'Alt Pirineu hi ha un 'bistrot' esplèndid que s'aferra a una premissa engrescadora: revisitar la cuina tradicional de la Cerdanya sense renunciar a un segell propi.
Per fer boca / Gastropistes
Deu gelats d'autor per a aquest estiu
Els que vam créixer amb un Frigo Pie entre les mans no podíem ni tan sols imaginar que, dècades més tard, a Catalunya trobaríem gelats gurmet de somni, en molts casos elaborats amb ingredients arribats d'arreu del món.
Per fer boca / La tria de la directora
Delícies en un 'colmado' històric
Queviures Múrria ara també és un restaurant, dirigit per Jordi Vilà
Per fer boca / Pròxima parada...
Menorca
L'illa més discreta i tranquil·la de les Balears acaba de cedir el relleu com a Regió Europea de la Gastronomia, distinció que va aprofitar per reivindicar la producció local i la seva cuina. Aquest estiu arriba a l'illa farcit de nous projectes gastronòmics arreu del territori.
Per fer boca
Kombutxa feta al Maresme
Mun Kombucha fa vuit anys que elabora aquesta beguda baixa en sucres i amb propietats saludables a Mataró, amb ingredients naturals.
A la cuina
Menú d'estiu
Arriba el moment de baixar el ritme, de passar més estones a l'aire lliure i de tastar coses noves. Si us ve de gust aprofitar aquests mesos per cuinar una mica, aquí teniu un menú complet, de temporada i molt refrescant per combatre la calor i assaborir verdura, ous, carn i fruita. Bon profit
A la cuina / Master class
Entrepans
Què hi podem posar, entre dos pans? Si fem un cop d'ull arreu del món, arribarem a la conclusió que gairebé tot s'hi val: des de l'entrepà de calamars madrileny fins al 'lobster roll' americà, passant per l'entrepà de fuet, el frànkfurt o versions molt més elaborades, no hi ha cap dubte que estem davant d'una preparació molt versàtil.
A la cuina
Pollastre a l'ast
Història i aprofitament d'un àpat festiu
El pollastre a l'ast, tant si és d'un local de barri amb bon ofici com si es tracta d'una opció més gurmet, és un culte que no passa mai de moda. En aquest reportatge descobrirem els orígens i la història d'un plat comunitari i festiu, molt nostre, a més de proposar-vos receptes per aprofitar aquell pit que sempre sobra.
A la cuina
Els 6 manaments per fer pollastre a l'ast a casa
El diumenge fa pollastre a l'ast o és el pollastre a l'ast, que fa diumenge? Tot i que anar a buscar un pollastre és tot un ritual que no hem de perdre, també el podem fer a casa sense morir en l'intent. La cuinera Ana Casanova ha demanat consell al criador de pollastres Josep Albet i als cuiners Nandu Jubany i Lluís Bernils per aprendre'n tots els secrets.
A la cuina / La convidada
Una sessió de cuina emocional al Vallès
Viatjo fins al Vallès Occidental per picar a la porta de Jordi Montull, que m'espera amb un plat de sípia amb rabassoles que em serveix acompanyat d'un rosat al punt de fresc i una història emocionant.
A la cuina
L'estiu de les delícies
Plats frescos i de temporada
Ja ho diu la dita, "a l’estiu, menjar calent no és gaire bon aliment". El que ve de gust són propostes més lleugeres i refrescants. En època d'amanides, gelats, aperitiu i plats més frescos, és un bon moment per aprofitar les verdures i les fruites de temporada i fer receptes com les que trobareu en aquestes pàgines, que, a més de ser bones i variades, no tenen carn ni peix.
A la cuina / Plaers saludables
Quanta aigua hem de beure?
Més del 50% del nostre cos és aigua i sense aigua la vida és impossible. Ara bé, quina quantitat exacta n'hem de beure cada dia?
A la cuina / Les postres de casa
Sopes dolces i refrescants
El gaspatxo, el salmorejo i la vichyssoise són bons exemples que les sopes no només són per a l'hivern. I les tres sopes que trobareu en aquestes pàgines són la prova que menjar líquids a cullerades no és patrimoni exclusiu dels plats salats. Gemma Clofent ens en proposa tres de dolces i refrescants, perfectes per a l'estiu!
Al celler / Tria de tres
Vins ancestrals
Tres referències que segueixen una de les tendències actuals més de moda en el món del vi
Al celler
Llarga vida al vermut!
Ja no és una beguda encasellada al migdia ni endolcida en excés. El vermut està d'enhorabona, gràcies als cellers que s'aventuren a crear sabors únics i singulars.
Al celler / Birrologia
Malt: el color i l'essència
Aporta alguna de les principals característiques a la cervesa: color, sabor i textura. Alhora, els seus sucres possibiliten la fermentació.
Al celler / Pel broc gros
Còctels creatius amagats en un soterrani
Florería Atlántico vol triomfar amb una cocteleria-'speakeasy', una barra creativa i una cuina adaptada al paladar mediterrani.
Al rebost / El decàleg
Gambes
Si hi ha un moment de l'any en què les gambes i altres crustacis són especialment presents a la cuina, és l'estiu. Són tan versàtils i bones que podem servir-les com a aperitiu, coure-les a la brasa o afegir-les a paelles, suquets i altres receptes.
Al rebost / L'adreça
Cooperatiu, sostenible i gurmet
L'agrobotiga de Fruits de Ponent és la primera benvinguda que té el visitant d'Alcarràs, municipi del Segrià, en boca de tots per la seva aparició a la gran pantalla el 2022.
Al rebost
Els xefs també van a la rostisseria
El pollastre a l'ast, capaç de solucionar qualsevol àpat, des de fa uns quants anys viu una nova edat d'or. Hem demanat a sis xefs que ens expliquin quines són les seves rostisseries de capçalera per gaudir del rei indiscutible dels diumenges amb la família!
Al rebost / Tria bé
Xai xisqueta
És una raça autòctona del nostre país que es cria al Pallars i a l'Alta Ribagorça, on, a més de carn de primera qualitat, que es pot degustar tot l'any en mil i una receptes, també se'n fan embotits d'aprofitament deliciosos.
Fora de carta / Pecats venials
Guillem Boltó
El cantant dels Stay Homas ens explica els seus pecats gastronòmics més inconfessables
Fora de carta / Sopa de lletres
Per què falten cuiners i cambrers?
Tot i que continuem tenint xifres d'atur per sobre de la majoria dels nostres veïns europeus, no hi ha manera de trobar treballadors per als restaurants.
- Salpicó de marisc de Menorca
- Pa d'olives farcit amb provolone i tomàquets
- Remenat de tomàquet amb olives empeltre
- Entrepà mar i muntanya
- Amanida de pollastre amb patates i pebrot escalivat
- Entrepà de pollastre a l'ast amb pinya
- Crema freda de tomàquet amb tàrtar de gambes
- Arròs amb flors de carbassó
- Gambes amb allada
- Gambes amb gavardina
- Carpaccio de gambes
- Fideuada amb gambes i calamars
- Arròs de llagostins i secret ibèric
- Cuixa de gall dindi al curri
- 'Coxinhas'
- 'Cake' de pollastre a l'ast amb bacó, bolets i olives
- Sípia amb rabassoles
- Rèmol a l'all cremat
- Cloïsses amb mongetes seques
- 'Fish and chips' de gambes
- Tàrtar fàcil de gamba
- Tàrtar de melva
- Flam fresc de síndria
- Sorbet de figues, figues de moro i xarop de fulles de figuera
- Sopa de marialluïsa amb 'noodles' de poma verda
- Sopa de iogurt i xocolata blanca amb mango i pinya caramel·litzada
- Sopa de fruites vermelles amb merengues cruixents
- Gaspatxo de carbassó i poma
- Amanida d'estiu amb amaniment de mores i saüc
- Albergínies gratinades amb tahina, tomàquets secs i espècies
- Hummus de verdolaga amb 'crackers' d'ametlla
- Gambes salades