
Germinats: Les millors amanides de primavera
Mercat
Pètals de Flors
La primera a taula
Mercat
Salsa Tàrtara
Filla de la mayonesa
Mercat
Blat de Moro Tendre
Grans daurats de salut
Mercat
Pit de Gall Dindi
Suavitat càrnica per a dietes lleugeres
Mercat
Gambot
El veritable rei de la gamba
Genis del foc
Pastisseria Totel: Paco Torreblanca
Postres avantguardistes amb gust de futur
Ja fa més de trenta anys que des de Monòve, a la Vall de Vinalopó, investiga, transforma i crea els dolços més desconcertants del nostre país. Fa equilibris entre els sabors de tota la vida i un cert impuls de pastisser revolucionari. El fet que els seus pastissos hagin rubricat banquets de reis i papes el podria apropar a un artesà medieval, però l'obrador futurista des d'on treballa ens el presenta com un precursor avançat de la cuina del demà.
De cru a cuit
Germinats
Brots plens de vida per preparar les amanides més sofisticades i nutritives.
Després que els vegetarians els descobrissin ja fa dècades, avui no falten al rebost -ni a l'hort, en alguns casos- dels xefs més innovadors. Tenen la virtut de permetre'ns fer alhora de cuiners i pagesos a petita escala -conrear-los a casa no te pas gaires secrets- perquè produïm per a nosaltres mateixos unes verdures que són tan sanes com saboroses i energètiques.
A fons
Hi Havia Una Vegada…
Un món de contes fantàstics que podem coure als fogons
Ja sigui explicades a la vora del foc o a cau d'orella just abans d'anar a dormir, les rondalles clàssiques formen part de l'imaginari col.lectiu des de temps immemorials. Però a banda d'aventures fantàstiques de princeps, bruixes i animalons xerraires, les llegendes també són pou s de saviesa popular. I la gastronomia no en podia quedar al marge. Retornem per uns instants a la infantesa per recordar algunes narracions amb molt de gust.
Celler
Solergibert
Fruit de les arrels del Pla de Bages
Ens desplacem fins al Bages per conèixer Solergibert, un celler que ofereix vins elegants i divertits amb la mirada posada en els Jean Leon i en el picapoll bagenc.
El sommelier a casa
Dolça Joventut
La importància d'ensenyar els joves a apreciar les virtuts del vi
Taula de tast
Paleta de Colors
Una selecció cromàticament variada de vins de qualitat
Mas d'En Compte blanc 2005 (Celler Cal Pla), La Sínia rosat 2006 (Caves Oriol Rossell), Oriol Rossell rosat brut (Caves Oriol Rossell), Castillo Perelada "La Garriga" (Castillo de Perelada)
A fons
Viatge Gastronòmic a l'Alguer
El mar i la terra es donen la ma en la gastronomia d'una ciutat on conviuen les arrels catalanes amb records sards i italians. Al costat d'una llengua i una cultura compartides, la cuina és un punt de partida per a la descoberta de tots els lligams que encara unèixen aquest racó mediterrani amb el Principat. Us proposem un tast de receptes alguereses que ens resultaran ben familiars.