Troba la teva recepta
CUINA compta amb el suport de les marques que estimen la gastronomia

Revista CUINA

Portada Cuina 69
Cuina núm. 69. Abril 2007

Germinats: Les millors amanides de primavera

En aquest número

Mercat

Pètals de Flors

La primera a taula

Pep Nogué (text), Ana García (fotografia)

Mercat

Salsa Tàrtara

Filla de la mayonesa

Pep Nogué (text), Ana García (fotografia)

Mercat

Blat de Moro Tendre

Grans daurats de salut

Pep Nogué (text), Ana García (fotografia)

Mercat

Pit de Gall Dindi

Suavitat càrnica per a dietes lleugeres

Pep Nogué (text), Ana García (fotografia)

Mercat

Gambot

El veritable rei de la gamba

Pep Nogué (text), Ana García (fotografia)

Genis del foc

Pastisseria Totel: Paco Torreblanca

Postres avantguardistes amb gust de futur

Ja fa més de trenta anys que des de Monòve, a la Vall de Vinalopó, investiga, transforma i crea els dolços més desconcertants del nostre país. Fa equilibris entre els sabors de tota la vida i un cert impuls de pastisser revolucionari. El fet que els seus pastissos hagin rubricat banquets de reis i papes el podria apropar a un artesà medieval, però l'obrador futurista des d'on treballa ens el presenta com un precursor avançat de la cuina del demà.

Xavier Sust (text), Enrique Marco (fotografia)

De cru a cuit

Germinats

Brots plens de vida per preparar les amanides més sofisticades i nutritives.

Després que els vegetarians els descobrissin ja fa dècades, avui no falten al rebost -ni a l'hort, en alguns casos- dels xefs més innovadors. Tenen la virtut de permetre'ns fer alhora de cuiners i pagesos a petita escala -conrear-los a casa no te pas gaires secrets- perquè produïm per a nosaltres mateixos unes verdures que són tan sanes com saboroses i energètiques.

Claudina Navarro (text), Manuel Núñez (text), Iker Erauzkin (receptes), Becky Lawton (fotografia)

A fons

Hi Havia Una Vegada…

Un món de contes fantàstics que podem coure als fogons

Ja sigui explicades a la vora del foc o a cau d'orella just abans d'anar a dormir, les rondalles clàssiques formen part de l'imaginari col.lectiu des de temps immemorials. Però a banda d'aventures fantàstiques de princeps, bruixes i animalons xerraires, les llegendes també són pou s de saviesa popular. I la gastronomia no en podia quedar al marge. Retornem per uns instants a la infantesa per recordar algunes narracions amb molt de gust.

Clàudia Pujol (text), Pep Nogué (receptes), Sebastià Serra (il·lustració)

Celler

Solergibert

Fruit de les arrels del Pla de Bages

Ens desplacem fins al Bages per conèixer Solergibert, un celler que ofereix vins elegants i divertits amb la mirada posada en els Jean Leon i en el picapoll bagenc.

Trinitat Gilbert (text), Enrique Marco (fotografia)

El sommelier a casa

Dolça Joventut

La importància d'ensenyar els joves a apreciar les virtuts del vi

Francesc Navarro (text)

Taula de tast

Paleta de Colors

Una selecció cromàticament variada de vins de qualitat

Mas d'En Compte blanc 2005 (Celler Cal Pla), La Sínia rosat 2006 (Caves Oriol Rossell), Oriol Rossell rosat brut (Caves Oriol Rossell), Castillo Perelada "La Garriga" (Castillo de Perelada)

Àngel García Petit (text)

A fons

Viatge Gastronòmic a l'Alguer

El mar i la terra es donen la ma en la gastronomia d'una ciutat on conviuen les arrels catalanes amb records sards i italians. Al costat d'una llengua i una cultura compartides, la cuina és un punt de partida per a la descoberta de tots els lligams que encara unèixen aquest racó mediterrani amb el Principat. Us proposem un tast de receptes alguereses que ens resultaran ben familiars.

Jaume Fàbrega (text), Xavier Carreras (fotografia), Pere Ferrer (fotografia)

Receptes

Crep de Botifarró de Ceba amb brie

Iker Erauzkin

Amanida de Primavera, "Carpaccio" de Gamba amb Ous Marbre i Maionesa de Safrà

Iker Erauzkin

Saltat de Bolets de Primavera amb Brots, Verdures i Herbes Aromàtiques

Iker Erauzkin

Gaspatxo Sòlid de Tomàquet amb Amanida de Germinats i Pernil

Pep Nogué

Crema de Pèsols amb Vieires, Cruixent de Botifarra Negra i Oli de Menta Fresca

Pep Nogué

Confitat de Porc amb Cebetes Agredolces

Pep Nogué

Milfulls de Caramel amb Recuit de Drap

Jordi Roca

Galetes "Macaron" d'Espígol

Jordi Roca

Bombon Glaçats de Xocolata

Jordi Roca

Enreixat de Xocolata amb Moltes Coses

Carme Ruscalleda

Pastís Tebi de Serrans

Carme Ruscalleda

Sopeta de Pèsols, Tirabecs Saltats i Ou

Carme Ruscalleda

Cua de Bou amb Bolets Orientals

Carme Ruscalleda

Pastís de Xocolata amb Fruites Vermelles i Cobertura Blanca

Benito Carbonella, Carlo Sechi

Espaguetis de Cranc

Benito Carbonella, Carlo Sechi

Copazza de Ceba amb Ous

Benito Carbonella, Carlo Sechi

Anguila a LA Braja

Marcel Gorgori

Rap amb Salsa Suau de Poma

Núria Gordo i Vallès

Truita de gambetes a baixa temperatura

Montse Estruch

Macarrons a la planxa amb bolets i consomé

Carles Tejedor

Polenta trufada amb verdures de temporada

Carles Tejedor

Cucurutxos de tonyina

Montse Estruch

Laminat de vedella tèbia, polenta i gorgonzola

Montse Estruch

Tagliollini amb ou escaldat i papada de porc

Carles Tejedor

El nostre arròs amb bacallà

Carles Tejedor

Canelons de rap i bolets

Montse Estruch

Conill amb cargols i allioli

Montse Estruch

Ànec rostit amb taronja i carquinyolis

Carles Tejedor

Cabirol, moniato, castanyes i pa torrat

Carles Tejedor

Guisat de tripa de bacallà

Montse Estruch

Crema chiboust de vainilla de Madagascar

Montse Estruch

Recuit amb carbassa i gelat de mel de tòfona

Carles Tejedor

Crema catalana en tres textures

Carles Tejedor

Tatin d'albergínia, gelat de vainilla i espècies

Montse Estruch

Últims números publicats

En vols més?

Subscriu-te al Newsletter de Cuina i rep cada setmana les millors receptes i les millors propostes gastronòmiques a la teva bústia

 
Portada Cuina 289

INSPIRACIÓ MEDITERRÀNIA

  • Per estar al dia en el món gastronòmic
  • Ana Ruiz

ESCULL LA TEVA OFERTA I SUBSCRIU-T’HI AVUI MATEIX!

SUBSCRIU-T'HI

Números endarrerits

En vols més?

Subscriu-te al Newsletter de Cuina i rep cada setmana les millors receptes i les millors propostes gastronòmiques a la teva bústia

 

© Cuina.cat. Tots els drets reservats. C/ Perú, 186. 08020. Barcelona.

Amb la col·laboració de: